Verslo partnerį apgavusi šiaulietė nelaisvės neišvengė

Už didelės vertės turto pasisavinimą nuteista šiaulietė 58 metų Dalytė Vaičiulienė jai paskirtos laisvės atėmimo bausmės pamėgino išvengti slapstydamasi nuo pareigūnų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 24, 2013, 2:27 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:17 AM

Nuo bausmės išsisukti nepavyko – po mėnesį trukusio slapstymosi ši šiaulietė buvo surasta, sulaikyta ir pasiųsta į pataisos namus.

Į policijos akiratį D. Vaičiulienė pateko 2009-ųjų, sausį, kai į policiją kreipėsi nuo jos nukentėjęs šiaulietis B. J.

Pareigūnams B. J. paaiškino, kad 2007 metais susigundė D. Vaičiulienės jam pasiūlytu biznio planu – moteris pasiūlė Panevėžio rajone nupirkti žemės sklypą, o po to pelningai jį parduoti.

Šiam sandoriui,kuris turėjo būti atliktas per mėnesį, šiaulietis D. Vaičiulienei patikėjo 130 tūkstančių litų.

Liko skolinga 78 tūkstančius litų

Nei investuotų pinigų, nei pažadėto tokio pat dydžio pelno B. J. nesulaukė ne tik po mėnesio, bet ir po dvejų metų. Pažadais savo kreditorių maitinusi D. Vaičiulienė vis tikino, kad pirkėją jau turi ir sklypą netrukus parduos.

Įtaręs, kad D. Vaičiulienė jį mulkina B. J. kreipėsi į policiją. Apie tai sužinojusi D. Vaičiulienė dalį skolos B. J. grąžino, tačiau 78 tūkstančius litų dar liko skolinga.

Po B. J. kreipimosi į policiją ikiteisminis tyrimą dėl didelės vertės turto pasisavinimo pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad jai konkrečiam sklypui pirkti duotus B. J. pinigus bei iš kitų žmonių paimtus pinigus perdavė dar vienam asmeniui, kad šis užsienio banke vienos bendrovės vardu atidarytų sąskaitą ir taip būtų patvirtinta kredito linija sklypams pirkti.

Kaltai dėl didelės vertės turto pasisavinimo ir apgaulingos apskaitos tvarkymo pripažintai D. Vaičiulienei Šiaulių apygardos teismas skyrė vienerius metus nelaisvės ir 7150 litų baudą.

Duoto pažado netesėjo

Kai šį nuosprendį paliko galioti ir pernai gruodžio 14-ąją D Vaičiulienės apeliacinį skundą išnagrinėjęs Apeliacinis teismas, nuteistoji ėmė slapstytis.

Paiešką pradėjusiems kriminalistas su D. Vaičiuliene pavyko susisiekti telefonu ir internetu. Šiaulietė buvo perspėta, kad nesiliovus slapstytis, jai bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vengimo atlikti laisvės atėmimo bausmę.

Pažadėjusi atvykti į policijos komisariatą D. Vaičiulienė šio pažado netesėjo.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Asmenų paieškos skyriaus pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kad ieškoma šiaulietė gali slėptis pas Vilniuje gyvenantį sūnėną.

Į kambarį kriminalistų neįleido

Sausio 18-ąją į sostinę nuvykę Šiaulių kriminalistais apie 19 val. pasibeldė į daugiabučio namo ketvirtajame aukšte esančio buto duris. Jas atvėręs D. Vaičiulienės giminaitis pareigūnus įleido tik į prieškambarį ir pareiškęs, kad teta yra išvykusi pas advokatą, į kambarius kriminalistų neleido.

Kriminalistai buvo atkaklūs – kai po tris valandas butą pasiekė iš Šiaulių atkeliavęs kratos orderis, šeimininkui nebeliko nieko kito, kaip tik įleisti kriminalistus ir į kambarius.

Sūnėnui pasirašinėjant kratos dokumentus, kambaryje pasigirdo atveriamo lango garsas. Kriminalistai ir sūnėnas įpuolė į kambarį ir vos spėjo pačiupti nuo ketvirtojo aukšto palangės žemyn žengti ketinančią D. Vaičiulienę.

Laukia dar du teismo procesai

Iš sostinės į Šiaulius parvežta D. Vaičiulienė buvo uždaryta į areštinę, o vėliau perkelta į tardymo izoliatorių, iš kurio keliaus į pataisos namus.

Už grotų atsidūrusios D. Vaičiulienės laukia dar du teismo procesai. Jai pareikšti įtarimai dėl vengimo atlikti laisvės atėmimo bausmę ir dėl dokumentų klastojimo. Pastarasis ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas, jis susijęs su šios moters skola vienai Vilniaus gyventojai, kurios išieškojimą yra perėmusi viena bendrovė.

Skola su procentais siekia 50 tūkstančių litų, o šiaulietė įtariama dokumentų apie skolos padengimą klastojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.