A. Ūso bylos apeliaciją stabdo Vaiko teisių tarnybos advokatas

Vilniaus apygardos teismui antradienį nepavyko pradėti nagrinėti Vaiko teisių apsaugos tarnybos Vilniaus skyriaus apeliacinio skundo dėl tvirkinimu kaltinto kauniečio Andriaus Ūso išteisinimo.

A. Ūso byla yra nagrinėjama jam mirus.<br>R. Danisevičius
A. Ūso byla yra nagrinėjama jam mirus.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 29, 2013, 3:12 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:50 AM

A. Ūso byla yra nagrinėjama jam mirus. Pernai lapkričio 30 d. Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas kaunietį visiškai išteisino, dėl Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimo, ir paskelbė, kad mažametė seksualinę patirtį įgijo tik savo tėvo D. Kedžio namuose, kai šis, atėmęs mergaitę iš mamos, izoliavo ją nuo visuomenės ir apie septynis mėnesius mokė pasakoti apie tariamus pedofilus.

Išteisinti A. Ūsą pirmosios instancijos teismo prašė net valstybinį kaltinimą byloje palaikęs prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Antradienį į teismo posėdį atvyko A. Ūso tėvai Aleksandras ir Aldona Ūsai, jo našlė Guoda Sakalinskaitė - Ūsienė, šeimos advokatas Adomas Liutvinskas, prokuroras E. Motiejūnas, Vaiko teisių tarnybos atstovė, tačiau neatvyko tarnybos advokatas Rostislavas Polubianka.

Teismo išvakarėse jis atsiuntė prašymą skundo nagrinėjimą atidėti, nes turi dalyvauti kitame teismo posėdyje, kuris vyksta Šalčininkų rajono apylinkės teisme.

Advokato prašymui pritarė Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė, tačiau prieštaravo Ūsų advokatas bei mirusio kauniečio artimieji.

A. Liutvinsko teigimu, Vaiko teisių apsaugos tarnybos samdytas advokatas turėtų žinoti, kad teismas apygardos teisme yra svarbesnis nei apylinkės, be to - advokatas neatstovauja byloje nukentėjusios mergaitės interesams, o yra tik VTAT atstovas.

Vis dėlto teismas R. Palubiankos prašymą patenkino. Kitas teismo posėdis numatytas vasario 14 d. Po baudžiamosios bylos išnagrinėjimo Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teisme trijų liudytojų atžvilgiu buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai.

D. Kedžio tėvas Vytautas Andrius Kedys ir onkologė Laima Bloznelytė - Plėšnienė yra įtariami davę melagingus parodymus, o Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė - dariusi poveikį mergaitei.

V. A. Kedys į teisėsaugos nemalonę pateko teisme pareiškęs, kad L. Stankūnaitės bute matė A. Ūsą tik su apatinėmis kelnaitėmis, nors paaiškėjo, kad Stankūnų bute jis nei karto nėra buvęs, o L. Bloznelytė - Plėšnienė dėl melo apie nesamas dėmes ant verslininko lyties organo.

Seimo narės Neringos Venckienės padėjėja tapusi O. Girdauskienė į teisiamųjų suolą turėtų sėsti už neigiamos įtakos darymą mažametei. Ne vienas liudytojas teisme papasakojo, kaip aukle vadinama Kedžių kaimynė mergaitei liepdavo pasakoti, ką esą su ja darė trys pedofilai - Jonas, Andrius ir Aidas - ir šiuos „liudijimus“ filmuodavo savo mobiliuoju telefonu.

Šie ikiteisminiai tyrimai atliekami Vilniuje ir Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.