Ariogaloje beisbolo lazdomis ginkluota gauja negailėjo futbolo sirgalių (papildyta)

Gerai organizuoti, kaukėti, beisbolo lazdomis, laužtuvais ir medgaliais ginkluoti užpuolikai. Dūžtantys langai, skriejantys akmenys. Holivudo filmo scenarijaus verta istorija. Istorija, nutikusi Lietuvoje, Ariogaloje, kur savaitgalį vyko tradicinis tarptautinis futbolo sirgalių turnyras, pasibaigęs neįtikėtinu išpuoliu. Apie 20 val. į Ariogalos sporto rūmus, portalo lrytas.lt duomenimis, įsiveržė apie 20-25 kaukėti užpuolikai, prieš tai negailestingai lazdomis aptalžę lauke sutiktus gerbėjus bei vietinius gyventojus.

Užpuolikai niokoja viską, kas pasitaikė jų kelyje.<br>facebook.com
Užpuolikai niokoja viską, kas pasitaikė jų kelyje.<br>facebook.com
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 29, 2013, 9:09 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:44 AM

Įvykio liudininkai portalo lrytas.lt žurnalistui papasakojo, kaip viskas vyko nuo pat pradžių ir kokia situacija buvo viduje.

Puolimas

Prie už maždaug šimto metrų nuo salės esančios parduotuvės rūkė keletas sirgalių bei keli vietiniai žmonės. Netrukus iš už parduotuvės kampo pasirodė vienas kaukėtas vyras, jis iškart ėmė į akis purkšti dujas ir talžyti savo aukas.

Sirgaliai pasileido bėgti ir pamatė, kaip iš kitos pusės atbėga apie 20 kaukėtų, laužtuvais bei beisbolo lazdomis ginkluotų užpuolikų.

Vienam iš prie parduotuvės buvusių aistruolių pavyko pasislėpti po autobusu, ten jo užpuolikai nepastebėjo. Kiti bėgo į salę šaukdami, kad juos puola.

„Stovėjome ir rūkėme. Staiga, žiūrim, prie mūsų stovi kaukėtas žmogus. Kitą akimirką susiėmiau veidą, nes man į akis papurškė dujų. Vienas mūsiškių sušuko: „Bėgam!“ ir mes pradėjome bėgti salės link. Bėgdamas nugriuvau. Mane iškart ėmė daužyti. Netrukus tas žmogus jau bėgo salės link. Aš greitai nušliuožiau po autobusu“, - kalbėjo vienas iš futbolo gerbėjų.

Vienam iš jų situacija susiklostė nesėkmingai – durys į pačią salę buvo užrakintos.

„Nežinojau, kad durys rakinamos. Kai ketindamas bėgti laiptų link atsisukau, viduje jau stovėjo vienas žmogus, rankoje laikantis beisbolo lazdą. Prasmukti tikrai negalėjau, nes artinosi ir kiti. Šis iškart bėgo manęs link. Jis užsimojo lazda, tačiau nepataikė. Netrukus kritau ant žemės ir užsidengiau galvą. Atbėgo dar keli vaikinai ir pradėjo mane mušti, tačiau tuo metu kažkas atidarė salės duris ir mane įtraukė į vidų“, - kraupias akimirkas prisiminė vienas sirgalių.

Kova viduje

Prie salės įėjimo nebuvo nė vieno sirgaliaus, todėl užpuolikai pasileido į vidų netrukdomi. Tuo metu keletas aistruolių mėgino „apsaugoti“ pagrindinį įėjimą. Netrukus kaukėti vyrai jau buvo viduje, o sirgaliai atsitraukė – kas į salę, kas į antrąjį aukštą, kur buvo balkonai.

Iš pradžių kaukėti užpuolikai šturmavo salę, tačiau prie durų jų jau laukė keletas šturmui pasirengusių futbolo aistruolių, kurie neleido įsiveržti užpuolikams. Šie į aistruolius mėtė viską, kas papuolė po ranka - akmenis, plytas.

Netrukus chuliganai mėgino brautis į antrąjį aukštą, tačiau ir čia sirgaliai jau buvo pasirengę – į užpuolikus mėtė įvairius daiktus, o netrukus ant laiptų pastatė užkardą.

Pamatę, kad šturmuoti antrąjį aukštą sudėtingiau, užpuolikai visa jėga ėmėsi brautis siauru koridoriumi salės durų link. Netrukus durys buvo išlaužtos. Į vidų įbėgo trys kaukėti vyrai. Du iš jų buvo ginkluoti lazdomis. Vienas – ilgu laužtuvu.

Po šoko dėl netikėto puolimo atsigavę aistruoliai nebėgo ir ėmė spausti įsibrovėlius. Netrukus šie pradėjo trauktis ir mėgino stoti prie koridoriuje laukiančių bendrų. Keletas aistruolių pademonstravo drąsą ir puolė aršiausią „kovotoją“, kuris mojavo ilgu laužtuvu, tačiau netrukus jis buvo pargriautas. Sirgaliai iškart nutraukė užpuolikui kaukę, ėmė ieškoti dokumentų.

Praradę vieną bendrų užpuolikai ėmė dar agresyviau brautis į vidų, tačiau sirgaliai jau buvo susitelkę. Netrukus ties durimis buvo užstumti salės futbolo vartai, todėl užpuolikams teko „kovoti“ ir su vartų tinklu.

Tokia kova vyko apie 15-20 minučių. Ėmė burtis vis daugiau futbolo aistruolių, jie mėgino spausti įsibrovėlius.

Netrukus užpuolikai ėmė trauktis į lauką, paskui juos pasileido futbolo aistruoliai. Pamatę, kad atvirame lauke lengvai sumušti į Ariogalą atvykusių futbolo gerbėjų nesugebės, užpuolikai nusprendė pabėgti.

Žvalgai ir vadas

Įvykius iš šono stebėjęs liudininkas portalui lrytas.lt pasakojo, kad viskas atrodė lyg Holivudo filme. Užpuolikai buvo parengę planą, turėjo ir atsitraukimo taktiką. Prie keleto gatvių stovėjo po žvalgą, kurie, matyt, turėjo pranešti, apie atvykstančius policijos pareigūnus.

Lauke stovėjo užpuolikų lyderis, kuris aiškiai nurodinėjo, kas ką turi daryti. Lauke užpuolikų įvairiose vietose laukė automobiliai.

„Manau, kad čia ne paprasta kaimo „chebra“. Greičiausiai jie kažką panašaus organizuoja ne pirmą kartą“, - kalbėjo vienas įvykiuose dalyvavęs futbolo sirgalius.

Pagalba

Salėje užvirus kovai pirmieji prie jos atvyko ugniagesiai. Netrukus atvažiavo ir kitas ugniagesių ekipažas. Vėliau pasirodė vienas greitosios pagalbos automobilis ir galiausiai į įvykio vietą, jau pasibaigus neramumams, atvyko du policijos ekipažai.

Sugautasis

Atvykusi policija sulaikė V. M. (gimęs 1972 metais). Jis iš pradžių buvo nugabentas į Raseinių ligoninę, o vėliau buvo uždarytas į areštinę. Lrytas.lt duomenimis, vyras policijai parašė pareiškimą dėl užpuolimo. Neva jis į salę užėjo pasižiūrėti futbolo rungtynių ir buvo sumuštas.

Nemažai futbolo sirgalių kalbėjo apie tai, kad neva vietiniai žmonės jiems pasakojo, jog prie pat salės gyvena į konfliktus linkęs vyriškis, kuris jau šeštadienį mėgino konfliktuoti su futbolo sirgaliais.

Komentaras

„Apie visą išpuolį jau pranešta žiniasklaidoje. Sulaikėme daugiau užpuolikų. Visi vietiniai. Kokie galimi motyvai? Sunku pasakyti. Greičiausiai, kad čia užpuolimas iš chuliganiškų paskatų“, - lrytas.lt teigė Raseinių rajono Policijos komisariato viršininkas Kęstutis Užemeckas.

Tarptautiniame futbolo sirgalių čempionate dalyvavo 20 komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.