Banko darbuotoja padėjo sučiupti pensininkę apgavusius sukčius

Iš Kuršėnuose (Šiaulių r.) gyvenančios 70 metų M. D. 14 tūkstančių litų išvilioję telefoniniai sukčiai grobiu džiaugėsi neilgai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 29, 2013, 4:03 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:50 AM

Aferistai buvo sučiupti, kai atėjo į banko skyrių išgryninti iš moters sąskaitos pagrobtų pinigų.

Demaskuoti telefoninius sukčius kriminalistams padėjo banko darbuotojos pastabumas - jai įtarimą sukėlė nemažos pinigų sumos pervedimo operacija.

Telefoninių sukčių skambučio Kuršėnuose gyvenanti M. D. sulaukė sekmadienį vakare.

Apie 20 valandą kuršėniškei telefonu paskambinęs aferistas prisistatė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnu ir pranešė, kad kažkas per jos banko sąskaitą „plauna“ pinigus. Apsimetėlis pensininkės paprašė padiktuoti jos elektroninės bankininkystės duomenis, kad pinigų „plovimą“ būtų galima nutraukti.

Apie telefoninių sukčių triukus girdėjusi M. D. savo elektroninės bankininkystės duomenų patikėti nepažįstamam asmeniui nepanoro, tačiau ir pokalbio su FNTT pareigūnu prisistačiusiu sukčiumi nenutraukė.

Tuo pasinaudojęs sukčius pamėgino moterį įbauginti. Konkrečias pareigas įvardijęs, pavardę ir vardą pasakęs apsišaukėlis perdavė telefono ragelį „savo viršininkui“, kuris ėmė moterį bauginti – M. D. buvo pareikšta, kad atsisakius nurodyti savo elektroninės bankininkystės duomenis ir tokiu būdu nepadėjus atskleisti nusikaltimo, ji taps pinigus „plaunančių“ nusikaltėlių bendrininke ir bus patraukta baudžiamojon atsakomybėn.

Tokie žodžiai moterį privertė patikėti, kad ji tikrai bendrauja su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais –  M. D. padiktavo savo elektroninės bankininkystės duomenis.

Tuo pasinaudoję sukčiai užvaldė kuršėniškės banko sąskaitą, kurioje ji laikė 14 tūkstančių litų.

Grobį aferistai iš M. D. sąskaitos pasiskubino pervesti į savąją sąskaitą. Laimei, ši pinigų pervedimo operacija sukėlė įtarimą vienai banko darbuotojai. Šiais įtarimais bankininkai pasidalijo su Šiaulių policijos pareigūnais.

Banko darbuotojų suteikta informacija padėjo kriminalistams sulaikyti pensininkę apgavusius sukčius.

Trys aferistai buvo sulaikyti pirmadienį banko patalpose, kai atėjo išgryninti iš kuršėniškės sąskaitos pagrobtų 14000 litų.

Už grotų pateko šiauliečiai 18 metų D. K. ir 35 metų M. J. bei Šiaulių rajone gyvenantis 17 metų E. G.

Į areštinę uždarytai trijulei pareikšti įtarimai dėl neteisėto mokėjimo priemonės ir jos duomenų panaudojimo.

Manoma, kad sulaikytieji tėra tik šios aferos vykdytojai, kurie turėjo banke išgryninti iš apgautos moters išviliotus pinigus.

Spėjama, kad kuršėniškę telefonu apmulkino vienuose pataisos namuose bausmę atliekantys kaliniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?