„Violetinis“ piketas atsirūgs baudomis

Kauno policija pradėjo tyrimą dėl antradienį prie Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vykusio Drąsiaus Kedžio ir Neringos Venckienės šalininkų piketo. Kadangi piketas nebuvo sankcionuotas, jo organizatoriams gresia baudos už susirinkimų įstatymo pažeidimą.

Piketu žmonės paminėjo Laimutės Stankūnaitės dukters devintąjį gimtadienį.<br>L. Pileckas
Piketu žmonės paminėjo Laimutės Stankūnaitės dukters devintąjį gimtadienį.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2013-02-20 10:10, atnaujinta 2018-03-11 12:26

Pusvalandį, nuo 12 val. iki 12 val. 30 min., vykusiame pikete, policijos skaičiavimais dalyvavo 22 žmones, tarp jų ir D. Kedžio teta Audronė Skučienė, pusseserės Rūta Markauskaitė bei Auksė Ibenskienė, partijos „Drąsos kelias“ deleguota Vyriausiosios rinkimų komisijos narė Irena Malinauskienė, Seimo narys, buvęs kunigas Jonas Varkala, patvorio poetu vadinamas Raimundas Čiegis, kuriam dėl teismo paskirtos bausmės nebuvo leista dalyvauti rinkimuose į Seimą bei keli nuolatiniai piketų lankytojai.

Piketu „violetinė“ publika paminėjo Laimutės Stankūnaitės dukters devintąjį gimtadienį.

D. Kedžio ir jo sesers pasekėjai piktinasi, kad nei N. Venckienė, nei mergaitės seneliai Laimutė ir Vytautas Andrius Kedžiai jau daugiau kaip devynis mėnesius negali pasimatyti su L. Stankūnaitės dukra. Vaikas, kaip ir jos mama, yra saugomas valstybės.

„Antradienį Klonio mergaitei sukanka 9 metukai. Nuo tos akimirkos, kai ją prieš jos valią, klykiančią, užlaužtomis kojomis į priekį, išnešė du padarai, niekas nei iš artimųjų nei iš patikimų visuomenėje žmonių jos nematė ir mes iki šiol neturime jokių patikimų žinių apie jos būklę, sveikatą ir socializaciją“, - tokiais žodžiais organizatoriai kvietė bendraminčius į mitingą „Facebooke“ puslapyje „Drąsos kelias politinė partija“.

Dar ankščiau nei „drąsiečiai“ apie vyksiantį piketą informaciją socialiniame tinklalapyje platino dviejų žmonių nužudymu įtariamo D. Kedžio pusseserė A. Ibenskienė, kuri antradienį „Facebook“ buvo įvardijama, kaip piketo organizatorė.

Aistros dėl L. Stankūnaitės dukters nerimsta nuo pernai gegužės 17-osios, kai buvo įvykdytas Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas mergaitę grąžinti jos mamai L. Stankūnaitei. Nuo to laiko „violetiniai“ bando sužinoti vaiko gyvenamąją vietą ir nuolat skleidžia įvairiausius gandus, esą mergaitė nuolat girdoma vaistais ir hipnotizuojama, kad pamirštų ką tariamai su ja darė trys pedofilai.

D. Kedžio ir jo sesers šalininkai mergaitę jau spėjo „apgyvendinti“ Vokietijoje neįgaliųjų vaikų namuose, o paskutiniu metu vis dažniau skleidžia gandus, esą mergaitės jau nėra gyvųjų tarpe – ji mirė dėl per didelio kiekio vaistų ar net buvo nužudyta.

Už susirinkimų įstatymo pažeidimą Administracinių teisių pažeidimų kodeksas numato baudą nuo 500 iki 2000 litų arba administracinį areštą iki 30 parų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?