Kyšį siūliusiam vairuotojui – dveji metai nelaisvės

Baudos už vairavimą girtam kyšiu kelis kartus išvengti pamėginęs šiaulietis 25 metų Žilvinas Norvilis turės pakankamai laiko savo poelgiams apsvarstyti. Kaltu dėl kyšio davimo pripažintą šiaulietį teismas dvejiems metams pasiuntė už grotų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 22, 2013, 12:25 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:30 AM

Šiaulių miesto apylinkės teisme jam paskelbtą nuosprendį Ž. Norvilis apskundė apeliacine tvarka, tačiau šiauliečio viltys likti laisvėje žlugo - vasario 14 dieną šį skundą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas jį atmetė.

Nuteistasis bus pasiųstas už grotų atlikti jam paskirtą dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Bandė įbrukti 150 eurų kyšį

Pirmą kartą kyšiu baudos už vairavimą girtam Ž. Norvilis pamėgino išvengti 2010 metų gegužę.

Automobilį vairavęs Ž. Norvilis jį sulaikiusių ir 0,7 promilių girtumą nustačiusių Kelmės rajono policijos komisariato patrulių paprašė nerašyti jam administracinio teisės pažeidimo protokolo.

Už tai pažeidėjas pareigūnams bandė įbrukti 150 eurų. Kyšio policininkai nepaėmė, o už valstybės tarnautojo papirkimą Ž. Norviliui buvo skirti 8 mėnesiai nelaisvės, nuosprendžio vykdymą atidedant dvejiems metams.

Už vairavimą girtam šiauliečiui buvo skirtos 25 paros arešto.

Vėl sėdo vairuoti girtas

2012 metų lapkričio 1-ąją vairuoti automobilio girtas sėdęs Ž. Norvilis įkliuvo jau Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliams.

Teisės vairuoti dar atgauti nespėjęs Ž. Norvilis į alkoholio tikrintuvą pripūtė 1,77 promilės alkoholio.

Už tai, kad nebūtų baudžiamas, šiaulietis pareigūnams pasiūlė 500 litų kyšį.

„Po 250 litų kiekvienam. Ką blogai per vakarą?“ - administracinio teisės pažeidimo protokolo rašyti susiruošusių pareigūnų klausė pažeidėjas.

Pasiūlytu kyšiu policininkai nesusigundė.

Teks keliauti už grotų

Už vairavimą neturint tam teisės ir apsvaigus nuo alkoholio Ž. Norviliui buvo skirta 4 500 litų bauda, o už bandymą papirkti pareigūnus Šiaulių miesto apylinkės teismas jam skyrė pusantrų metų nelaisvės.

Šią bausmę teismas subendrino su anksčiau Ž. Norviliui už viešosios tvarkos pažeidimą paskirta, tačiau atidėta bausme ir paskyrė galutinę bausmę – dvejus metus nelaisvės.

Šiaulietis, vengdamas atsidurti už grotų šį teismo nuosprendį apskundė, tačiau jo apeliacinis skundas buvo atmestas. Todėl Ž. Norviliui teks keliauti už grotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.