Teismas tikisi išjudinti Kedžių ir A. Skučienės bylą

Alytaus rajono apylinkės teismas tikisi, kad kovo pabaigoje pagaliau jiems pavyks atversti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai trukdymu antstolei atlikti savo pareigas yra pareikšti dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio tėvams Laimutei bei Vytautui Andriui Kedžiams bei garliaviškio tetai Audronei Skučienei.

A. Skučienė į teisiamųjų suolą sės dar ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
A. Skučienė į teisiamųjų suolą sės dar ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Feb 25, 2013, 7:17 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:36 AM

Pastaroji į teisiamųjų suolą sės dar ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Ši byla dėl A. Skučienės kaltės daugiau kaip tris mėnesius užsitęsė prokuratūroje, iki šiol jos nepavyko atverti ir teismui, nors teisėja Asta Jakučiūnienė sausį buvo paskyrusi net tris teismo posėdžius.

Sausio 9 d. proceso dalyviai teisme nesulaukė A.Skučienės. Ikiteisminį tyrimą vilkinusi Garliavos kirpėja, teismui atsiuntė pažymą, kad serga. Posėdį teko atidėti.

Dėl teisiamųjų advokatų užimtumo neįvyko ir sausio 17 d. numatytas posėdis, o 29 d. susirgo pati teisėja.

Šiai pasveikus, dėl jos pačios ir proceso dalyvių užimtumo, kitas bylas posėdis numatomas tik kovo 27 d.

Baudžiamąją bylą Kedžiai ir A. Skučienė užsidirbo pernai kovo 23 d., kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą grąžinti Neringos Venckienės globotinę jos mamai Laimutei Stankūnaitei.

Antstolei pareiškus, kad bus vykdomas teismo sprendimas, L. Kedienė apsikabino mergaitę ir pareiškė, kad ši niekur neis.

Netrukus užvirė grumtynės, ant mergaitės užvirto abu Kedžiai ir A. Skučienė. Aidėjo klyksmai, riksmai, išsigandęs vaikas buvo tampomas į visas puses.

Neapsikentusi to, kas vyksta vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė sustabdė teismo sprendimo vykdymą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas Kaune, tačiau vėliau perduotas Panevėžio apygardos prokurorams. Kedžiai pas tyrėjus pasirodė laiku, o A. Skučienė visais įmanomais būdais tempė įtarimų jai pareiškimą.

Iš pradžių paprašiusi nukelti jos apklausą kitai dienai, sutartu laiku prokurorai sulaukė ne A. Skučienės, o raštelio, kad jai buvo atlikta kojų venų operacija, todėl prokuratūroje ji pasirodyti negali.

Rezultatų nedavė ir vėlesni bandymai prisikviesti Garliavos kirpėją į apklausas, jos apklausti nepavyko nei jos pačios namuose, nei Kauno policijoje.

Dėl vengimo atvykti į apklausas ir melagingos pažymos pateikimo prokurorams A. Skučienei buvo skirtos dvi baudos po 2600 litų.

A. Skučienė buvo priversta jas sumokėti.

Kai iki tyrimo pabaigos buvo likę visai nedaug, Kedžiai ir A. Skučienė pareiškė nušalinimą Panevėžio apygardos prokurorams ir abiems miesto teismams.

Tačiau ilgiau vilkinti ikiteisminio tyrimo kaltinamiesiems nepavyko. Kol nusišalino Panevėžio miesto apylinkės teismas, o po to ir Panevėžio apygardos teismas, prokurorė Aurelija Gališanskytė baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė bylą nagrinėti.

Kauno teismams nusišalinus nuo jos nagrinėjimo, byla atiteko Alytaus teisėjams.

A. Skučienei šioje byloje yra pateiktas ir 10 tūkst. litų ieškinys. Jai gresia laisvės atėmimas iki trijų metų, Kedžiams – iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.