Interneto sukčių jaukas – vieniša gerai uždirbanti mamytė iš Lietuvos

Internete klaidžioja „gundantis“ pasiūlymas, kaip užsidirbti kalnus pinigų laisvu laiku, nepakeliant sėdynės nuo kompiuterio ir nepajudinant nė piršto. Pasiūlymas, ko gero, niekuo neišsiskirtų iš kitų „užsidirbk iš Google“ šiukšlių, tačiau jo heroje pasirinkta lietuvė. Negana to, visas Lietuvos aktualijas aprašantis laiškas, bent kiek jose susigaudančiam, skamba kaip anekdotas.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Feb 26, 2013, 7:02 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:18 AM

„Vieniša motina iš Kauno apskrities per metus uždirba 89844 dolerių laisvu laiku prie kompiuterio, nieko nepardavinėdama“, - skelbia antraštė. Kitoje vietoje moteris pristatoma jau kaip iš Vilniaus apskrities.

Iš nuotraukos žvelgia jauna moteris su maždaug pusės metų mažyliu rudeninių lapų fone. Toliau sekama graudi pasaka apie pernai jos prarastą darbą. Sukčiai ignoruoja faktus: jeigu pernai ši moteris laukėsi ar pagimdė, pagal Lietuvos įstatymus ji niekaip nebūtų galėjusi tapti bedarbe ir likti be pragyvenimo šaltinio.

Toliau - dar gražiau. Nors kalbama apie jauną bedarbę mamą (tą liudija ir pateikta nuotrauka), minimas jos amžius – 57 metai, kitoje vietoje – 65. Pavydėtinai atrodo tos lietuvės iki pat pensinio amžiaus, dar ir vaikus gimdo.

Ši moters - iš Jonavos (ar iš Vilniaus, jei tikėsime kitu šaltiniu). Jos vardas ir pavardė - Theresa Andrews. Taigi, pagyvenusi, bet puikiai atrodanti vieniša mamytė yra užsienietė. Bet kur šio pasiūlymo esmė?

„65 metų Theresa Andrews iš Vilniaus pavargo visą laiką rūpintis, iš kur gauti dar vieną dolerį. Gyvenimas atrodė kaip sąskaitų ir rūpesčio, kaip jas apmokėti, seka. Vieną vėlyvą naktį benaršant internete, ilgos prie kompiuterio praleistos valandos pagaliau davė rezultatą – ji atrado paslaptį, kuri jos gyvenime padarė tikrą lūžį ir padėjo įveikti recesiją. Pagaliau ji gali aprūpinti savo tris vaikus, būdama su jais namuose“, - rašoma tinklalapyje „Finance reports“.

Dirbdama namuose po 10-13 valandų per savaitę, ši, reikia suprasti, puikiai anglų kalbą mokanti daugiavaikė bedarbė, uždirba 6-8 tūkst. dolerių. Pasakojimas, kaip ji tą daro, šiuo atveju mažiausiai įdomus – ten paspausti, ten užsiregistruoti... Kur kas įdomesni šauniosios mamytės iš Lietuvos Teresos gyvenimo faktai.

„Darbas internete buvo didelis lūžis Theresai, kuri ilgus mėnesius kentėjo iš vieno beviltiško darbo eidama į kitą“, - rašoma puslapyje ir užsimenama, kad darbą ji prarado iš karto, kai užslinko sunkmetis.

„Dirbdama namuose gaunu gerą atlyginimą. Tai nuostabu, ypač po to, kai prieš metus aš buvau bedarbė ir kovojau dėl išlikimo. Dėkoju Dievui kiekvieną dieną už šias instrukcijas ir manau, kad dabar mano pareiga yra jomis pasidalinti su jumis“, - atvirauja „lietuvė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.