Sėkminga policijos operacija: Jonavos rajone sulaikytas nužudymu įtariamas latvis

Kauno apskrities policijos komisariato kriminalistai sulaikė ypač žiauriu nužudymu įtariamą Latvijos pilietį. Pavojingo nusikaltėlio paieškoms buvo sutelktos gausios policijos pajėgos, baimintasi, kad užspeistas nusikaltėlis neįvykdytų daugiau sunkių nusikaltimų. Įtariamasis sučiuptas po nusikaltimo praėjus mažiau nei parai - antradienį, baigiantis darbo dienai.

Latvijos pilietis Iskanders Edgars Baltinš buvo sulaikytas antradienį, apie 17 val. Jis įtariamas itin sunkiu nusikaltimu mirtinai užkapojęs žmogų.<br>Policijos nuotr.
Latvijos pilietis Iskanders Edgars Baltinš buvo sulaikytas antradienį, apie 17 val. Jis įtariamas itin sunkiu nusikaltimu mirtinai užkapojęs žmogų.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-02-26 20:14, atnaujinta 2018-03-11 00:17

Pavojingo nusikaltėlio paieškos buvo pradėtos, kai praėjusį pirmadienį, apie 23 valandą Jonavos rajone, Užusalių kaime, Taikos gatvėje savo namuose buvo rastas kaip spėjama kirviu mirtinai užkapotas 61 metų A. J. K.

Pirminės apžiūros metu daugybė kirstinių žaizdų aptikta velionio galvoje, sprando ir nugaros srityse.

Ėmus narplioti šio nusikaltimo aplinkybes, Jonavos rajono policijos komisariato kriminalistai apklausė nemažai velionį pažinojusių žmonių, jo kaimynus, buvo nustatytas potencialių įtariamųjų ratas. Galiausiai apsistota ties to paties Užusalių kaimo gyventoju, dėl pamėgto gyvenimo būdo policijai gerai žinomu 44 metų Latvijos piliečiu Iskanders Edgars Baltinš.

Įtarimus, jog būtent šis asmuo galėjo įvykdyti itin sunkų nusikaltimą – mirtinai užkapoti žmogų sustiprino tai, kad jis netikėtai dingo iš savo gyvenamosios vietos.

Besislapstančio įtariamojo paieškoms buvo sutelktos gausios policijos pareigūnų pajėgos, tikrinti miškai, negyvenamos sodybos, vietos gyventojai įspėti apie gresiantį pavojų. Baimintasi, jog pajutęs, kad kriminalistai seka jo pėdomis, žudikas neįvykdytų daugiau sunkių nusikaltimų.

Antradienį, baigiantis darbo dienai, apie 17 val. I. E. Baltinš buvo sulaikytas Jonavos rajone, Išorų kaime. Artimiausiu metu ketinama jam įteikti pranešimą apie reiškiamą įtarimą nužudymu, prokurorai kreipsis į teismą prašydami Latvijos pilietį suimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.