Viešbučio „Romantic“ savininkė apie gyvenimą už grotų: „Tai buvo mirties repeticija“

Mėnesį už grotų praleidusi Panevėžio verslininkė Dalia Kuklierienė juokauja, kad dabar galėtų vesti paskaitas apie išgyvenimą areštinėje. Prabangaus viešbučio šeimininkė jau pirmąją dieną pasiraitojo rankoves ir iššveitė savo kamerą. Apie gyvenimą už grotų ir jai mestus kaltinimus D. Kuklierienė pasakojo „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“.

Apie gyvenimą už grotų ir jai mestus kaltinimus D. Kuklierienė pasakojo „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“.<br>V. Ščiavinskas
Apie gyvenimą už grotų ir jai mestus kaltinimus D. Kuklierienė pasakojo „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Feb 26, 2013, 9:57 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:16 AM

Viešbučio „Romantic“ savininkė tik dabar prabilo apie tai, kas vyko už grotų.

Prieš kelias savaites ji buvo paleista už 80 tūkstančių užstatą. Be to, turi du kartus per savaitę registruotis Panevėžio policijoje.

„Tai labai žemina. Kiekvieną pirmadienį ir ketvirtadienį turiu nueiti prie langelio, pasakyti savo numerį, pasirašyti dokumentus. Mano visa veikla dabar planuojama pagal tuos atsižymėjimus. Jei pavėluosiu, tai galiu netekti užstato“, - apie situaciją pasakojo verslininkė.

Moteris tikino, kad su dar didesniu pažeminimu susidūrė Šiaulių tardymo izoliatoriuje. Ji buvo uždaryta kameroje, kurioje pasikorė jaunas vaikinas.

„Kai mane pirmą kartą ten įvedė, aš kaip kulka šoviau verkdama lauk. Sąlygos buvo baisios. Ten lakstė 30 centimetrų dydžio žiurkės, prie mano akių per epilepsiojos priepuolį nualpo moteris. Klozetas buvo toks apšnerkštas, kad nesimatė baltų vietų“, - prisiminė verslininkė.

Ji teigė, kad jau pirmąją dieną prižiūrėtojų paprašė skuduro bei valymo priemonių ir išsišveitė savo kamerą. „Prižiūrėtojai stebėdavosi, kad mano kamera visada kvepėjo. Gerai, kad iš manęs neatėmė kvepalų“, - dabar jau su šypsena pasakojo moteris.

Viešbučio „Romantic“ savininkė įsigilino į tardymo izoliatoriaus gyventojo pareigas ir teises. Todėl, pasinaudodama jai suteiktomis galimybėmis, stengėsi kuo daugiau laiko praleisti viena.

Moteris juokavo, kad areštinėje galima numesti svorio. „Galite pagalvoti, kad aš esu išlepusi ponia, tačiau maistas ten toks baisus, kad jo neįmanoma valgyti. Su areštinės vadovu net juokavome, kad mūsų viešbutis galėtų sudalyvauti konkurse ir tiekti maistą tai įstaigai“, - kalbėjo „Romantic“ savininkė.

Iš artimųjų per tą mėnesį ji negavo jokių žinių. Bendravo tik su kitais suimtaisiais. Pokalbiai vyko per ventiliacijos angas.

„Dabar aš atrodau stipri. Bet vienu metu aš net suabejojau, ar manęs lauks mano šeima. Tai lyg maža mirties repeticija. Tu numiršti ir žiūri kas vyksta. Prieš tai aš kažką dariau, dirbau, jaučiausi svarbi. Bet staiga tu viską pradedi stebėti iš šalies, o gyvenimas nesustoja ir be tavęs“, - apie išgyvenimus pasakojo D. Kuklierienė.

M. Balčiūnui perdavė televizorių

Viešbučio „Romantic“ savininkė D. Kuklierienė įtariama padariusi 9 nusikalstamas veikas. Tarp jų, kyšio davimu ir ėmimu, bandymu apgaule užvaldyti didelės vertės turtą.

Ši istorija prasidėjo prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą.

Vienas iš etapų vyko Panevėžyje. Organizatoriams iškilo problema – tame mieste nebuvo didelių viešbučių, kuriose būtų galima apgyvendinti krepšininkus.

Panevėžio miesto savivaldybė ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF) rado sprendimą - rekonstruoti 4 žvaigždučių viešbutį „Romantic“.

Tam išleista 3,5 milijonai litų. Teigiama, kad tai buvo pigiausias variantas.

Viešbutis išsipūtė nuo 34 kambarių iki 73.

Būtent dėl tos rekonstrukcijos D. Kuklierienę sulaikė kaukėti pareigūnai. Tai įvyko šių metų pradžioje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įtaria, kad buvusiam LKF generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui ji perdavė kyšį – televizorių. Tačiau moteris teigė, kad visas per rekonstrukcija įsigytas turtas yra LKF nuosavybė. „Tas televizorius taip pat“, - aiškino verslininkė.

Ji neigė, kad pati ėmė kyšius iš statybos bendrovių, kurios atliko darbus. „Jokių dovanų ar panašių dalykų aš negavau. Gavau tik broką. Aš turėjau daug problemų dėl jų darbo“, - guodėsi „Romantic“ savininkė.

Verslininkė pripažino, kad pinigai rangovams dar nėra sumokėti. Kol kas vyksta ginčai dėl atliktų darbų kokybės.

D. Kuklierienė paaiškino, kad yra pasirašiusi įsipareigojimą neatskleisti kai kurių aplinkybių. „Nors springstu, kaip noriu pasakyti. Kai galėsiu, kalbėsiu visą parą“, - juokavo Panevėžio verslininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.