Kalbos TV laidoje N. Puteikį atvedė į teismą

Seimo nariui Nagliui Puteikiui aršaus Neringos Venckienės priešininko Mariaus Kuprevičiaus privataus kaltinimo tvarka dėl šmeižto iškeltą baudžiamąją bylą greičiausiai nagrinės Vilniaus apygardos teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Feb 27, 2013, 1:31 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:34 PM

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo planuojamas šios bylos taikomasis posėdis, tačiau jame kalbėta ne apie parlamentaro ir šio VSD agentu išvadinto vilniečio susitaikymą, o apie tai, ar ši byla iš viso gali būti nagrinėjama apylinkės teisme.

N. Puteikis yra Seimo narys, todėl parlamentarų galimai padarytas nusikalstamas veikas nagrinėja apygardų teismai. Taip pat prieš pasodinant N. Puteikį į teisiamųjų suolą, Seimas turės panaikinti jam teisinę neliečiamybę.

Nutartį, ar bylą perduoti Vilniaus apygardos teismui Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Ovidijus Ramanauskas paskelbs kovo 5 dieną.

Nemalonumų dėl policijos įžeidimo turintis N. Puteikis trečiadienį teismo salėje pasirodė su palyda.

Į teismo salę išreikšti palaikymą jam atėjo Darius Kuolys ir keli etatiniai įvairių piketų dalyviai.

M. Kuprevičius į teismą kreipėsi po pernai gruodžio 6 d. įvykusios vienos televizijos laidos, kurios tiesioginiame eteryje N. Puteikis jį pavadino Valstybės saugumo departamento (VSD) agentu.

„VSD negali parinkt agentų su normalia psichika?“ - tokią repliką iš salės išeinančiam M. Kuprevičiui mestelėjo Seimo narys.

„Šis teiginys yra absurdiškas ir neatitinkantis tikrovės, tai šmeižimas ir manęs žeminimas. Jokių reikalų su Valstybės saugumo departamentu nesu turėjęs ir neturiu, tuo labiau nesu šios įstaigos agentas“, - teigia M. Kuprevičius.

Pasak M. Kuprevičiaus, tiek N. Puteikis, tiek N. Venckienė ir jos šalininkai ne kartą savo viešuose pasisakymuose yra teigę, kad VSD yra nusikalstama institucija, dirbanti ne Lietuvos žmonių labui, o prieš juos, todėl sakydamas tai, kad jis yra šios institucijos agentas, bando sumenkinti jį, kaip liudytoją su išgalvota pedofilija susijusiose bylose bei tyrimuose, kurie yra pradėti N. Venckienės ir jos artimųjų atžvilgiu.

„Bliūkštant N. Venckienės, kaip kovotojos už teisingumą įvaizdžiui (prie to prisidedu ir aš viešindamas man žinomas aplinkybes apie jos melą), tuo pačiu griūna ir Seimo nario N. Puteikio reputacija.

Bandydamas stabdyti šį procesą ir išsaugoti savo, kaip visuomenės veikėjo, kaip politiko reputaciją ir finansinę gerovę, N. Puteikis sąmoningai klaidina visuomenę, o būtent vidutinio mąstymo žmones, kad mano vieši pasisakymai, liudijimai bylose būtų laikomi niekiniais ir, kad aš esą kalbu ne savo laisva valia, o veikiamas nusikalstamų, prieš valstybę dirbančių institucijų“, - savo skunde teismui rašo M. Kuprevičius.

Už šmeižimą paskleistą per visuomenės informavimo priemones Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.