Nėščią buvusią žmoną peiliu sužalojęs vyras suimtas 3 mėnesiams

Anykščių rajono apylinkės teismas trečiadienį leido 3 mėnesiams suimti 38 metų Troškūnų miestelio gyventoją Dangirą Čekanauską. Vyriškis įtariamas žiauriai peiliu subadęs nėščią buvusią žmoną, besilaukiančią kito vyro kūdikio.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Feb 27, 2013, 6:02 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:45 PM

Troškūnietis buvusią sutuoktinę, 40-metę Romedą Čekanauskienę užpuolė pirmadienio vakare. Moteris, kuri gyvena su kitu vyru ir laukiasi pastarojo kūdikio, buvo užpulta nuomojamame bute. Buvęs sutuoktinis ją peiliu žiauriai subadė 4-metės savo dukters akivaizdoje.

Sužalota moteris dar sugebėjo išsikviesti greitąją, pranešti apie užpuolimą savo dabartiniam draugui. Nuvežus į Anykščių ligoninę, R. Čekanauskienei susiūtos 8 durtinės ir pjautinės žaizdos krūtinėje, nugaroje ir kakle.

Tą patį vakarą policijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį, buvusį sužalotosios vyrą D. Čekanauską. Vyrui buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,52 promilės alkoholio.

Tai ne pirmas kartas, kai D. Čekanauskas smurtauja prieš šią moterį. Pernai dėl smurto prieš R. Čekanauskienę troškūnietis jau buvo atsidūręs teisiamųjų suole. Už vieną veiką jam buvo paskirta arešto bausmė, už kitą – pusės metų laisvės atėmimo bausmė, kurios įvykdyti jis dar nespėjo.

Neapsikentusi sutuoktinio smurto, R. Čekanauskienė su juo išsiskyrė. Ji dabar gyvena su kitu troškūniečiu, laukiasi šio kūdikio. D.Čekanauskas ne kartą skambino savo buvusiai žmonai ir kvietė vėl kartu gyventi arba grasindavo pasmaugti ar kitaip susidoroti.

Tačiau pastaruosius kelis mėnesius buvęs sutuoktinis moterį paliko ramybėje. Atrodė, kad jis jau susitaikė su tuo, kad jos nebesusigrąžins. D. Čekanauskas kartais aplankydavo tik eksžmonos auginamą savo keturmetę dukrą.

Kai pirmadienį atėjo buvęs vyras, R. Čekanauskienė namuose buvo likusi tik su šia dukrele. Jos sugyventinis Artūras D. ir keturiolikmetis sūnus buvo išėję. Dar viena suaugusi moters dukra gyvena užsienyje.

Išėjusiam Artūrui D. paskambinusi sugyventinė paprašė greičiau grįžti, nes negali iš namų išprašyti girto buvusio vyro. Šiam skubant į namus vėl paskambinusi R. Čekanauskienė pasakė, kad ją subadė.

Kruvinas incidentas įvyko keturmetės mažylės akivaizdoje. Vėliau išsigandusi mergaitė pasakojo, kad pamačiusi didelį peilį tėčio rankoje, ji pasislėpė.

Kai gyvenimo draugas grįžo, moteris jau buvo spėjusi pati išsikviesti greitosios pagalbos medikus. Ji buvo skubiai nugabenta į ligoninę. Baimintasi, kad užpuolikas galėjo pakenkti netrukus į pasaulį ateisiančiam kūdikiui – moteris 31 savaitę nėščia.

Sužeistajai operacinėje buvo susiūtos aštuonios žaizdos. Peilis pažeidė krūtinės pleurą, tačiau plaučiai liko sveiki. Dauguma durtinių žaizdų – kairėje krūtinės ląstos pusėje.

Dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už nėščios moters sunkų sužalojimą įstatymai numato laisvės atėmimo bausmę iki 12 metų.

Vakar į Anykščių rajono apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo atvestas D. Čekanauskas slapstėsi nuo foto objektyvų, aiškindamas esąs nefotogeniškas. Teismas patenkino prokuroro prašymą ir įtariamąjį leido suimti 3 mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.