Nėščiosios išžaginimu ir nužudymu kaltinamas vyras nuosprendžio neišgirdo

Aštuntą mėnesį nėščią moterį išžaginęs ir nužudęs 25 metų Vadimas

V. Brytkovas slėpė veidą po gaubtuvu ir kepurės snapeliu.<br>A. Pilaitienė
V. Brytkovas slėpė veidą po gaubtuvu ir kepurės snapeliu.<br>A. Pilaitienė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 4, 2013, 4:22 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:38 PM

Tačiau teismas galutinio taško dar nepadėjo. Teisėja nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą. Jau poryt ši byla vėl bus atversta.

Kraupi tragedija įvyko Klaipėdoje užpernai, spalio 27-osios naktį apie ketvirtą valandą.

Negyvos 23 metų moters kūną uostamiesčio pakraštyje, šalia garažų Lypkių gatvėje, pastebėjo rytą į darbą ėję žmonės. Nužudytosios veidas buvo visas sudaužytas, sutinęs ir kruvinas. Rudeniškai vilkėjusios moters kelnės buvo nusmauktos. Iškart kilo įtarimas, kad ji - ne tik sumušta, bet ir išžaginta.

Šį faktą netrukus patvirtino teismo ekspertai. Moteriai buvo suduota ne mažiau kaip 12 smūgių į galvą, galva daužyta į asfalto dangą ir betoninę sienelę. Spėjama, kad tokiais kankinimais ir skausmu palaužus nėščiosios valią ir pasipriešinimą, ji buvo išžaginta keliais būdais.

Tuomet, spėjama, suvokęs, ką padarė, V. Brytkovas nusprendė paslėpti ankstesnius nusikaltimus ir nužudė nėščiają - pasmaugė ją virve ar diržu, o tuomet dar išniekino mirusiosios palaikus.

Klaipėdos policijos pareigūnai greitai apčiuopė kraupaus nužudymo siūlą. V. Brytkovas buvo sulaikytas tą pačią dieną. Per apklausas kaltu jis prisipažino iš dalies. Esą moteris savo noru sutiko lytiškai santykiauti, bet po akto jis išsigando, kad ji gali pasiskųsti ir todėl ją pasmaugė.

Sugyventinį namuose palikusi nėščia moteris tądien nusprendė prasiblaškyti. Vyras paskutinį kartą ją matė prie parduotuvės Statybininkų prospekte. Vėliau draugė jam skambino ir kvietė prisijungti prie kompanijos, bet šis nesusigundė.

Nėščioji tądien šlaistėsi gatvėmis su keliais vyrais. Jie nusipirko degtinės, alaus, užsuko pasišildyti ir išgerti į vieną laiptinę, vėliau patraukė į buvusias mėsos kombinato patalpas.

Po vidurnakčio prie degalinės „Lukoil“ apgirtusi kompanija išsiskirstė, o nėščioji ir V. Brytkovas liko dviese.

Degalinės vaizdo kameros užfiksavo, kaip keli vyrai sėda į taksi ir išvažiuoja. Neatrodo, kad viena likusi pora būtų smarkiai apgirtusi. Jie susipažino tik tą vakarą. Kompanionams išvažiavus, abu apsikabinę kažkur nuėjo.

Kas atsitiko toliau, buvo aiškinamasi teisme. Posėdžiai vyko už uždarų durų.

V. Brytkovas anksčiau neteistas, turėjo nuolatinį darbą, apie jį gerai atsiliepia bendradarbiai. Vyras nevedęs, gyveno su tėvais.

Po stacionarios psichiatrijos ekspertizės nustatyta, kad jis - pakaltinamas.

Nužudytoji pagimdė du vaikus, tačiau jų neaugino. Mažametės dukters ir sūnaus globėjai pateikė po 100 tūkst. litų neturtinės žalos ieškinius. Nemažas pinigų sumas tikisi gauti ir mirusiosios artimieji bei sugyventinis.

Prieš teismo posėdžius antrus metus už grotų leidžiančio V. Brytkovo laukdavo būrys artimųjų. Keletas jų buvo atėję ir šiandien, tačiau į jokius klausimus jie neatsakinėjo.

Valstybinį kaltinimą palaikantis Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Arūnas Saunorius teigė, kad tokių žiaurių nusikaltimų, kai nužudoma nėščia moteris, Klaipėdoje bent per pastaruosius dešimt metų nebuvo.

Už nėščios moters nužudymą baudžiama laisvės atėmimu nuo penkerių iki dvidešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.