Vilniaus centre – egzekucija benamėms katėms

Benamiais gyvūnais nepatenkintų asmenų poelgis sukrėtė gyvūnų mylėtojus, kai Vilniaus miesto centre gyventojai pastebėjo nekoordinuotai judančias kates. Į Kauno gatvėje esantį daugiabučių namų kiemą atvykę gyvūnų globėjai rado dvi leisgyves kates, kurios skubiai nuvežtos į veterinarijos kliniką. Pasak „Gyvybės vagonėlių“ savanorės Giedrės, manoma, kad asmuo nepatenkintas benamiais gyvūnais sušėrė joms mirtinų nuodų. „Šiuo metu katėms suteikiama pirmoji pagalba. Vėliau paaiškės, ar katės išgyvens“, - portalui lrytas.lt sakė savanorė.

Vilniuje nunuodytos benamės katės.<br>D. Umbrasas
Vilniuje nunuodytos benamės katės.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Mar 5, 2013, 2:36 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:59 PM

Į įvykio vieta iškviestai policijai pateiktas pareiškimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Kaip portalui lrytas.lt sakė savanorė Giedrė, tikimybė, kad katės išgyvens – nedidelė. Tačiau, jei likimas nusišypsos ir katės pasveiks, joms bus atlikta sterilizacija ir jos bus paleistos į tą pačią vietą Kauno gatvėje.

„Jei katės išgyvens, didelė tikimybė, kad gyvūnais nepatenkintas asmuo ir vėl bandys jomis atsikratyti“, - teigė Giedrė.

Portalo duomenimis, dėl žiauraus elgesio su gyvūnais įtariamas vienas asmuo, kuris reikšdavo nepasitenkinimą kates šeriančioms Kauno gatvės gyventojoms.

Kaip pasakojo gyvūnų globos tarnybos savanorė, pernai toje pačioje vietoje rastos 5 nugaišusios katės.

Kates į veterinarijos kliniką nuvežusios gyvūnų prieglaudos „Lesė“ vadovė Vesta teigė, kad abi katės kol kas gyvos: „Manoma, kad joms buvo sušerti žiurkių nuodai. Kol kas dar nėra aišku, ar jos išgyvens“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.