D. Kedžio bendrininkų byla bus nagrinėjama Vilniuje

Kurstymu ir padėjimu Drąsiui Kedžiui nužudyti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę bei pasikėsinimu nužudyti Laimutę Stankūnaitę ir Andrių Ūsą kaltinamų Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės baudžiamąją bylą nagrinės Vilniaus apygardos teismas.

D. Kedžio draugas R. Ivanauskas teismo laukia laisvėje.
D. Kedžio draugas R. Ivanauskas teismo laukia laisvėje.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Mar 6, 2013, 11:40 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:51 PM

Nors R. Ivanauskas ir E. Barauskaitė yra kauniečiai ir jų bylą turėtų nagrinėti Kauno apygardos teismas, tačiau prokurorai suabejojo, ar šis teismas tikrai gali imtis šios bylos, nes J. Furmanavičius iki nužudymo dirbo Kauno apygardos teismo teisėju, daugelis jų kolegų byloje yra apklausti kaip liudytojai.

Dėl šių priežasčių byla buvo perduota Lietuvos apeliaciniam teismui, kad šis nuspręstų, kuris teismas galės ją nagrinėti iš esmės.

Trečiadienį Lietuvos apeliacinis teismas bylą perdavė nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad geri D. Kedžio draugai R. Ivanauskas ir E. Barauskaitė ne tik žinojo apie garliaviškio planus žudyti žmones, bet ir jį kurstė nusikaltimui bei aktyviai talkino.

Jie kartu planavo žmogžudysčių detales, surado bendrininką Mindaugą Žalimą, kuris po žmogžudysčių turėjo pasiimti D. Kedį iš Marijampolės ir atvežti į Pavilnį.

Likus porai savaičių iki nužudymų Kaune, M. Žalimas į sodo namelį pervežė D. Kedžio drabužius.

Pavilnyje D. Kedys planavo pasislėpti į užsienį išvykusio M. Žalimo draugo sodo namelyje, kur ketino palaukti, kol aistros nurims. Garliaviškis, po pusmečio ar daugiau, planavo grįžti į Kauną ir pabaigti savo kruviną keršto planą – nužudyti Kauno apygardos teismo pirmininką Albertą Milinį, kurį kaltino pagalba pedofilams bei Agurkinių grupuotės lyderį Saulių Velečką, su kuriuo turėjo nesuvestų sąskaitų.

Žudynės buvo planuojamos lapkričio mėnesį, tačiau kvietimas D. Kedžiui atvykti į Policijos departamentą apklausai, privertė garliaviškį keisti planus. Buvo nuspręsta veikti nedelsiant.

Pirmąjį planuota nužudyti J. Furmanavičių, po to V. Naruševičienę ir L. Stankūnaitę, kuri dažnai likdavo nakvoti sesers namuose.

A. Ūsą ketinta paimti gyvą ir jį kankinant išgauti informaciją apie trečią tariamą pedofilą Aidą.

2009 m. spalio 5 d. buvo įgyvendinta tik dalis šio plano – nušauti J. Furmanavičius ir V. Naruševičienė.

Pareigūnai neabejoja, kad aukų būtų buvę daugiau, tačiau viską sujaukė avarija Piliuonos gatvėje.

Palikęs sudaužytą „VW Golf“ automobilį, su kuriuo planavo važiuoti į Marijampolę, gatvėje, D. Kedys turėjo grįžti į Vaišvydavą, kur prie parduotuvės, netoli V. Naruševičienės namų buvo palikęs „VW Transporter“ autobusiuką.

Jis vėliau buvo rastas prie A. Ūso namų.

R. Ivanauskui ir E. Barauskaitei gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl G. Nausėda dar nelaimėjo?