N. Venckienė pralaimėjo teismo sprendimo vykdytojams

Vadinamojoje Garliavos šturmo istorijoje dedamas taškas. Neringos Venckienės skundą dėl tariamai neteisėtų pareigūnų veiksmų išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį atmetė buvusios teisėjos skundą – pareigūnai savo įgaliojimų neviršijo, perduodant mergaitę motinai prieš vaiką nebuvo pavartota nei psichologinė, nei fizinė prievarta.

Teismas atmetė buvusios teisėjos skundą – pareigūnai savo įgaliojimų neviršijo.<br>M. Patašiaus nuotr. iš archyvo
Teismas atmetė buvusios teisėjos skundą – pareigūnai savo įgaliojimų neviršijo.<br>M. Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Mar 6, 2013, 2:36 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:18 PM

Ši teismo nutartis yra neskundžiama.

Teismo sprendimo grąžinti dukterėčią jos mamai Laimutei Stankūnaitei nevykdžiusi N. Venckienė skundą dėl jos nuomone neteisėtų pareigūnų veiksmų Generalinei prokuratūrai įteikė gegužės 18 d., praėjus vos dienai po to, kai mergaitė buvo išvaduota iš jos namų.

N. Venckienė pretenzijų turėjo beveik visiems jos tėvų name buvusiems teismo sprendimo vykdytojams. L. Stankūnaitės atžvilgiu ji prašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo ir piktnaudžiavimo motinos pareigomis. Jos teigimu, ji ir jos advokatas Gintaras Černiauskas naudojo smurtą prieš vaiką, tačiau nei antstolė Sonata Vaicekauskienė, nei jos tėvų namuose buvę policijos pareigūnai nesiėmė jokių veiksmų, kad smurtas prieš mažametę būtų sustabdytas.

S. Vaicekauskienei, G. Černiauskui, trims policijos pareigūnams, Vaiko teisių apsaugos specialistėms Gražinai Didžbalienei ir Evelinai Talailienei bei psichologei ji prašė iškelti bylas dėl piktnaudžiavimo bei tarnybos pareigų neatlikimo.

N. Venckienės teigimu, vaiko teisių specialistės bei psichologė pačios naudojo psichologinį smurtą prieš vaiką, liepė mergaitei eiti dabar arba po vienos minutės, bandė ją paliesti.

Dar tris pareigūnus N. Venckienė bandė apkaltinti smurtu prieš ją. Anot buvusios teisėjos, jie užlaužė jai rankas ir taip ją sužalojo.

Ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai L. Stankūnaitės ir kitų teismo vykdytojų veiksmuose nusikalstamos veikos neįžvelgė.

Jų teigimu, vykdant teismo sprendimą buvo duotas leidimas pašalinti visas kliūtis, kurios trukdys įvykdyti teismo nutartį.

N. Venckienė to nedarė, nors jai keletą kartų buvo pranešta, kad vykdomas teismo sprendimas, jos buvo prašoma geruoju perduoti mergaitę motinai.

Atvirkščiai, N. Venckienė pati rėkė, šaukė, keikėsi ir taip psichologiškai traumavo mažametę. N. Venckienė prokurorams skundė tik jos tėvų namų viduje buvusius pareigūnus ir valstybės tarnautojus. Savo skunde ji nei žodžiu neužsiminė apie policijos pareigūnus, kurie nuo Kedžių namo išvaikė jos šalininkus.

Kad dėl šturmo Garliavoje kalta tik pati N. Venckienė nevykdžiusi teismo sprendimo Klaipėdos apygardos prokuratūra pasisakė du kartus. Jų nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą nepatiko N. Venckienei.

Pirma ji įteikė skundą Klaipėdos apylinkės teismui, o kai ir šis nutarties nepakeitė – Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.