Plėšimu įtarti vyrai iš Lietuvos paspruko nelaukdami, kol prasidės teismas

Brutaliu nusikaltimu įtarti Šiaulių rajono gyventojas 26 metų Tomas Janulis ir šiaulietis 26 metų Tomas Vinickas pasinaudojo tuo, kad buvo palikti laisvėje ir paspruko iš Lietuvos nelaukdami, kol prasidės teismo procesas.

T. Janulis gali slapstytis užsienyje.<br>Šiaulių AVPK nuotrauka
T. Janulis gali slapstytis užsienyje.<br>Šiaulių AVPK nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-03-06 12:18, atnaujinta 2018-03-10 12:38

T. Janulis, T. Vinickas ir šiaulietis 25 metų Aidas Tavoras buvo apkaltinti bendrovei „Sanitex“ priklausančio krovinio pagrobimu.

Trys plėšikai cigaretes vežusį bendrovės „Sanitex“ mikroautobusą pagrobė 2011 metų rugsėjo 23 dieną.

Tądien mikroautobusą „Ford Transit“ vairavęs 33 metų bendrovės „Sanitex“ darbuotojas Šiaulių rajone važiuodamas miško keliu Valatkai - Pašvinys, pamatė ant kelio nuvirtusį medį.

Kliūties pašalinti iš automobilio išlipęs vyras buvo užpultas kelių iš miško išbėgusių kaukėtų plėšikų.

Užpuolikai vairuotojui į veidą papurškė dujų, lazda trenkė į galvą bei kitas kūno vietas. Vairuotojui buvo sulaužyta nosis, sumušta galva. Palikę sumuštą žmogų likimo valiai, plėšikai pagrobė automobilį, kuriame buvo 65 295 litų vertės cigarečių krovinys.

Po užpuolimo neprabėgus nė porai valandų, pagrobtasis automobilis su išlaužtomis galinėmis durelėmis, bet jau be tabako gaminių, buvo rastas Kelmės rajone, Vėžežerio kaime esančiame Šonos miške.

Nusikaltimą tirti ėmę Šiaulių rajono kriminalistai jau po savaitės sulaikė plėšimu įtariamus asmenis: T. Janulį, T. Vinicką bei A. Tavorą.

Vieno įtariamojo namuose buvo rasta nedidelė pavogtųjų cigarečių dalis, kitos pagrobtojo krovinio dalies paieška užsitęsė. Spalio 20 d. Pakruojo rajone, vienkiemio daržinėje, po šiaudais, buvo aptikta ir ji.

Deja, rūkalai jau buvo gerokai apgadinti, nes čia laikomu grobiu jau buvo susidomėjusios žiurkės. Jos apgraužė ne tik cigarečių pakuotes, bet ir pačius tabako gaminius.

Ši byla šiemet sausio 31-ąją buvo išnagrinėta Šiaulių apylinkės teisme. Tačiau prieš teismą stojo tik vienas įtariamųjų – A. Tavoras. Už plėšimą bei svetimo turto sugadinimą jam buvo skirti 2 metai nelaisvės pataisos namuose.

T. Janulis ir T. Vinickas, kuriems buvo skirta kardomoji priemonė - periodiškai registruotis policijos įstaigoje, siekdami išvengti atsakomybės paspruko iš šalies. Šiuo metu jie yra ieškomi.

Asmenis, žinančius šių šiauliečių buvimo vietą, Šiaulių rajono policijos komisariato pareigūnai prašo paskambinti telefonu (8-41) 397879.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.