Prievartautojas priekaištavo: auka tingėjo dirbti

Už nepilnametės podukros tvirkinimą bei prievartavimą nuteistas Tauragės rajono gyventojas 47 metų Juozas Giačas Apeliacinį teismą bandė įtikinti, kad paauglė šią istoriją sugalvojo nenorėdama dirbti ūkio darbų.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Mar 6, 2013, 2:49 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:18 PM

Teisėjų kolegija patikėjo nukentėjusiąja ir nepakeitė pernykščio Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio. J. Giačas už grotų turės praleisti aštuonerius su puse metų ir aukai sumokėti 30 tūkstančių litų. Bylos duomenimis, Tauragės rajono gyventojas lytiškai išnaudoti mergaitę pradėjo tuomet, kai jai buvo dešimt metų. 2004–2011 metais jis ne kartą savo namuose viename Tauragės rajono kaimų skriaudė mažametę, nuolat gąsdindavo, kad jeigu ji nepaklus, turės dirbti ūkyje be poilsio dienų.

J. Giačas įsitikinęs, jog nenorėdama dirbti ūkyje paauglė jį ir apkalbėjo. Apie tai, ką patyrė su patėviu gyvenanti mergaitė, socialinės darbuotojos sužinojo prieš porą metų, kai buvo nužudyta jos motina.

Nuteistasis stebėjosi, kad keletą metų neva tvirkinta mergaitė taip ilgai tylėjo, nors socialinės darbuotojos ne kartą lankėsi jų namuose ir tikrino jos gyvenimo sąlygas. Patiriama prievarta mergaitė nesiskundė ir savo artimiesiems.

Tai, kad nepilnametė tylėjo keletą metų, teisėjų kolegijai atrodė visiškai natūralu. Dar ikiteisminio tyrimo metu ji prasitarė, jog skųstis bijojo dėl patėvio grasinimų. Jos su motina gyveno J. Giačui suteiktame socialiniame bute, ūkininkas jas abi išlaikė. Motina mergaite nesirūpindavo ir nuolat girtaudavo.

„Nukentėjusiosios materialinė gerovė ir gyvenimo sąlygos realiai priklausė nuo J. Giačo požiūrio į ją“, - teigiama teismo nutartyje. Nagrinėjant bylą teisme paaiškėjo, kad paauglė be patėvio žinios buvo pasiskolinusi pinigų iš kaimyno ir už tai pažadėjo atsilyginti dirbdama žemės ūkio darbus.

Vyras savo iškrypėlišką aistrą tenkindavo nusivedęs mergaitę į tvartą, garažą, pagalbines patalpas. Iš pradžių jis podukrą tik liesdavo rankomis, o kai ji paaugo, vyras jai tarp kojų pradėjo kišti savo lyties organą.

Kai Klaipėdos apygardos teismas skyrė laisvės atėmimo bausmę, J. Giačas apsiašarojo, Jis pasakojo, kad prieš 11 metų pats ištraukė mergaitę iš vaikų globos namų. Kai jis pradėjo gyventi su savo drauge, jos duktė gyveno vaikų globos namuose. Jis įkalbėjo moterį pasiimti dukterį ir auginti patiems, nes jis galėjo išlaikyti vaiką. Kai sugyventiniai atsiėmė mergaitę, jai buvo šešeri. Porai netrukus gimė ir sūnus.

Mergaitės motina 2011 metų birželį buvo nužudyta per Tauragėje vykusias išgertuves. Šiuo nusikaltimu įtariamas vyras vėliau pasikorė. Po šios tragedijos mergaitė apsigyveno pas krikšto motiną,vėliau sugrįžo pas savo tėvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.