Ūkio banko darbuotojai įtariami padėję neteisėtai gauti kreditus

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl sukčiavimo, dokumentų klastojimo ir kitų veikų pareikšti keturiems asmenims.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 6, 2013, 7:33 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:43 AM

Šio skyriaus pareigūnai nustatė, kad anksčiau kartą teistas vilnietis R. L., veikdamas kartu su bendrininke, kuri jau mirusi, nuo 2005 iki 2009 metų fiktyviai įdarbindavo asmenis skirtingų UAB direktoriais, klastodavo dokumentus bei iš Ūkio banko neteisėtai gaudavo kreditus, kurių bendra suma - apie 1,8 mln. litų.

Tyrimo metu įtarimai pareikšti ir AB Ūkio banko Ukmergės filialo valdytojui V. K. ir valdytojo pavaduotojai J. K., kurie, piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi bei pažeidinėdami kreditų išdavimo taisykles, už atlygį tvarkydavo dokumentus bei bendrininkavo suteikiant kreditus.

Be to, R. L. iš fizinių asmenų apgaulės būdu užvaldė apie 300 tūkst. litų. Visi kreditai ir sutartys buvo sudaromos fiktyvių, nemokių, juridinių asmenų vardu, o pasirašydavo dokumentus fiktyvūs tų įmonių direktoriai.

Didžioji dalis įmonių jokios veiklos nevykdė ir buvo steigiamos būtent sukčiavimams daryti. Vėliau pareigūnams išnarpliojus nusikaltimų darymo schemą ir sujungus anksčiau atskirai tirtus ikiteisminius tyrimus, buvo nustatytas jų organizatorius R. L., kuris, siekdamas išsisukti nuo teisingumo, darė neteisėtą poveikį šios bylos liudytojams.

R. L. suimtas ir laukia teismo Lukiškių tardymo izoliatoriuje.

Šį ikiteisminį tyrimą sudaro 25 tomai medžiagos, kurioje surinkta įrodymų dėl 31 nusikalstamos veikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.