Žudikas neišsisuko nuo griežtos bausmės

„Kad tave vėžys sugraužtų!“ – nuosprendį paskelbusiai teisėjai tuomet palinkėjo viena čigonių, o kitos dar ir koridoriuje rėkė: „Nuteisė žmogų už nieką.“

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Mar 6, 2013, 11:52 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:44 PM

„Kad tave vėžys sugraužtų!“ – nuosprendį paskelbusiai teisėjai tuomet palinkėjo viena čigonių, o kitos dar ir koridoriuje rėkė: „Nuteisė žmogų už nieką.“

Šiandien tokią pat nutartį paskelbė A. Vansevičiaus skundą atmetęs Lietuvos apeliacinis teismas, tačiau jos išklausyti neatėjo niekas. Į teismą nebuvo atvežtas ir pats A. Vansevičius.

A.Vansevičius kartu su 55 metų Vitu Mankevičiumi buvo teisiami už pensininko nužudymą Varėnos rajone.

Giraitės kaime gyvenusį 80-metį Feliksą Sinkevičių 2011 metų liepą užpuolikai nužudė norėdami jį apiplėšti. Iš vietos čigonų jie sužinojo, kad F. Sinkevičius neseniai pardavė arklį ir jo namuose tikėjosi rasti daug pinigų.

Smarkiai sumuštą ir kruviną F. Sinkevičių rytą aptiko į jo namus užėjusi kaimynė. Pensininko namų langai buvo išdaužyti, durys – išlaužtos, kambaryje mėtėsi įvairūs daiktai.

Viską išvertę plėšikai pinigų taip ir nerado. Manoma, jog sprukdami jie pagrobė tik mobilųjį telefoną.

Kaimynei iškvietus pagalbą, F. Sinkevičius buvo dar gyvas.

Pensininkas dar du mėnesius buvo gydomas Varėnos ligoninėje, tačiau buvo per silpnas, kad pareigūnams nurodytų daugiau informacijos apie užpuolikus. Tyrėjai iš jo sužinojo tik tiek, kad į namus įsiveržė du vyrai.

Žudikai buvo sulaikyti ne iš karto. Nusikaltimo vietoje A. Vansevičiaus pirštų atspaudų aptikę pareigūnai jį bandė sulaikyti, bet vyras pasipriešino ir paspruko. Vėliau paaiškėjo, jog jis slapstėsi tame pačiame kaime.

Po dviejų mėnesių ligoninėje miręs F. Sinkevičius buvo palaidotas neatlikus skrodimo. Kai tyrimo metu prireikė ekspertų išvadų, palaikus teko ekshumuoti.

Abu žudikai buvo nuteisti kalėti po 16 metų. VAT nuosprendį Apeliaciniam teismui apskundęs A. Vansevičius tikino, jog byloje nėra jo kaltės įrodymų.

Apeliacinis teismas nusprendė, kad VAT objektyviai ištyrė visas bylos aplinkybes, surinktus įrodymus patikrino ir tinkamai juos įvertino.

Teisėjų kolegija nusprendė, kad A. Vansevičiui paskirta bausmė nėra per griežta. Teismas pastebėjo, kad A. Vansevičius nenori integruotis į normalų visuomenės gyvenimą ir įstatymams nusižengė ne pirmą kartą.

V. Mankevičus nuosprendžio neskundė. Aštuonis kartus teistas vyras buvo pripažintas pavojingu recidyvistu, nes pensininką jis nužudė dar neatlikęs bausmės už ankstesnius nusikaltimus. Kartą jis buvo teistas ir už nužudymą. A. Vansevičius už grotų buvo patekęs du kartus. Vyrai susipažino atlikdami bausmę pataisos namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.