Žudikas tikino, kad gelbėjo auką

Už nužudymą dvylikai metų nuteistas ir pavojingu recidyvistu pripažintas 39-erių klaipėdietis Igoris Oskirka dievagojosi esąs niekuo dėtas ir net puolęs sužalotajam teikti pirmosios pagalbos, todėl žadėjo būtinai skųsti nuosprendį.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas")

Mar 6, 2013, 7:50 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:14 PM

Žudikas ir auka susipažino lemtingąją dieną. 2011 metų gruodžio 7-osios vėlų vakarą jie susitiko klaipėdietės Tatjanos bute Debreceno gatvėje. Susitikimo priežastis – po kelių dienų būsiantis Tatjanos gimtadienis.

Pas moterį į svečius užsuko buvęs klasės draugas Olegas Pozdniakovas. Jie abu pašnekėjo, išgėrė. 49 metų vyras kaip visada buvo ramus ir nekalbus.

Po kiek laiko buto šeimininkė paskambino draugei Nadiai ir pakvietė ją užsukti. Ji atėjo kartu su I. Oskirka.

Alkoholis liejosi laisvai

„Prieš gimtadienį turėjau nusipirkusi butelį šampano ir degtinės. Išgėrėme ir pritrūkome gėrimo. Daviau Igoriui pinigų, jis taksi išvažiavo nupirkti dar. Maniau, atšvęsime mano gimtadienį iš anksto”, – teisme pasakojo Tatjana.

Esą jokių konfliktų tąkart nekilo. Moterys sėdėjo virtuvėje, vyrai išeidavo į balkoną parūkyti. Olegas vienąsyk virtuvėje parkrito, bet, atrodo, nesusižalojo.

Kai moterys vėl buvo likusios vienos, išgirdo kažkokį keistą garsą. Įpuolusios į kambarį jos išvydo netoli balkono ant pilvo gulintį O. Pozdniakovą. Ties jo veidu ant grindų buvo kraujo.

Vyriškis neištarė nė žodžio, o I. Oskirka nieko nepaaiškino.

Įtariamasis greitai dingo

Pajutusi kažką negera buto šeimininkė nubėgo pas kaimynę kviesti pagalbos – policijos ir greitosios pagalbos.

Jai grįžus I. Oskirkos jau nebuvo. Jis esą pasakęs, kad reikia dingti, nes jo ankstesni teistumai gali pridaryti bėdos.

Devynias klases baigęs niekur nedirbantis I. Oskirka jau buvo teistas devynis kartus. Pastarąjį kartą į laisvę jis išėjo 2011 metų rugpjūčio 25-ąją.

Šiek tiek daugiau negu per tris mėnesius iki tragedijos Debreceno gatvėje jis dar spėjo apiplėšti žmogų.

Tikino, kad suteikė pagalbą

Klaipėdos apygardos teisme I. Oskirka savo kaltės nepripažino. Jis aiškino, kad O. Pozdniakovas esą ne kartą griuvo ir galėjo susižaloti.

„Aš nekaltas. Jis griuvinėjo, gal trenkėsi į radiatorių. Aš jį dar atverčiau, suteikiau pirmąją pagalbą”, – prieš nuosprendį aiškino kaltinamasis.

Tačiau teismo medicinos ekspertai tokią versiją atmetė. Nustatyta, kad nukentėjusiajam į galvą buvo smogta keturis kartus. Po devynių dienų vyras ligoninėje mirė kraujui išsiliejus į galvos smegenis.

Už tyčinę žmogžudystę I. Oskirkai skirta 12 metų nelaisvės. Šią bausmę subendrinus su 2012 metų gegužę Klaipėdos apylinkės teismo paskirta bausme už plėšimą, terminas nepailgėjo, bet dar teks sumokėti 500 litų baudą. Pirmuosius ketverius metus nuteistasis praleis kalėjime, kitus – pataisos namuose.

I. Oskirkai teks sumokėti 10 tūkst. litų ligonių kasai, o žuvusiojo sūnui – 4130 litų laidotuvių išlaidų ir 40 tūkst. litų neturtinės žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.