R. Fernandezą užpuolusius Macius pareigūnai tramdė elektrošoku ir ašarinėmis dujomis

Eurolygos „Top 16“ mačą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ arenoje stebėję broliai Normundas ir Nauris Maciai nekantriai laukė įtemptų rungtynių pabaigos. Ir ne tik dėl rezultato. Kauno policijos pareigūnai spėja, kad Latvijoje gyvenamąsias vietas deklaravę, neseniai Lietuvos pilietybę gavę krepšinio aistruoliai Maciai chuliganiškam išpuoliui prieš Madrido „Real“ žaidėją Rudy Fernandezą ruošėsi iš anksto.

R. Fernandezas po smūgio susiėmė už galvos. Jį užpuolę broliai atsidūrė areštinėje.<br>twitter.com@Currillo88 ir V. Ščiavinsko nuotr.
R. Fernandezas po smūgio susiėmė už galvos. Jį užpuolę broliai atsidūrė areštinėje.<br>twitter.com@Currillo88 ir V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 8, 2013, 5:37 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:09 AM

Pasibaigus rungtynėms girti broliai sportininko laukė prie tarnybinio Kauno „Žalgirio“ arenos įėjimo, šalia automobilių stovėjimo aikštelės.

Pasirodžius R. Fernandezui, vienas brolių Macių, nepatvirtintais duomenimis Nauris, jį puolė ir smogė kumščiu į galvą. Sportininkas ne tik patyrė galvos traumą, policijos pareigūnai vėliau užfiksavo jo pretenziją dėl sulaužytų ausinių.

Sulaikyti sportininką užpuolusį chuliganą bandė Madrido „Real“ klubo apsaugos darbuotojas J. B. Alvarezas, tačiau jam sutrukdė kitas brolis. Puolęs prie ispano jis smogė kumščiu į veidą.

Abu neblaivius aršuolius sutramdė Kauno policijos patrulių rinktinės elitiniu padaliniu vadinamos Mobiliosios kuopos pareigūnai. Tačiau net aktyviai sportuojantiems, tvirtai sudėtiems pareigūnams ne iš karto pasisekė girtiems chuliganams uždėti antrankius - jie priešinosi policininkams, spardėsi, daužė tarnybinį automobilį.

Nepatvirtintais duomenimis, pareigūnams teko panaudoti elektrošoką bei ašarines dujas.

Abu sulaikyti broliai Maciai buvo nuvežti į Kauno Centro policijos komisariatą. Nauriui nustatytas sunkus girtumas (2,62 prom.), jo broliui Normundui - vidutinis (2,22 prom.). Jie dviem paroms uždaryti į areštinę.

Pareikš įtarimus

Penktadienį policijos pareigūnai abiem sulaikytiems broliams Maciams ketina įteikti pranešimus apie reiškiamus įtarimus viešosios tvarkos pažeidimu. Už šį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato šias bausmes: viešuosius darbus, piniginę baudą, laivės apribojimą, areštą arba įkalinimą iki dviejų metų.

Portalo lrytas.lt žiniomis, tyrimą šiek tiek komplikuoja tai, kad nuo girtų chuliganų nukentėję ispanai – krepšininkas R. Fernandezas ir Madrido „Real“ klubo apsaugos darbuotojas J. B. Alvarezas - tą patį vakarą išvyko iš Lietuvos. Jeigu ispanai pademonstruos principingumą ir sieks, kad juos užpuolė chuliganai būtų tinkamai nubausti, Maciams gali tekti atlyginti nukentėjusiems tiek turtinę, tiek ir neturtinę žalą.

Ispanus užpuolusiems broliams pareigūnai ketina pareikšti įtarimus ir pasipriešinimu savo pareigas vykdžiusiems policijos patruliams. Pranešimus apie reiškiamus įtarimus išblaivėjusiems krepšinio aistruoliams ketinama įteikti dar penktadienį.

R. Fernandezas sužeistas nestipriai

Pasak „Žalgirio“ atstovo spaudai Almanto Kiverio, krepšininkas nebuvo sužalotas stipriai. „Kažkur skaičiau, kad iš krepšininko nosies pasipylė kraujas, tačiau to nebuvo. Kiek supratau, brolis Macius bandė R. Fernandezą pargriauti“, - teigė A. Kiveris.

Jis teigia, kad būtent krepšininko užpuolikas paplūdo krauju.

Pasak klubo atstovo spaudai, toks sirgaliaus elgesys - nepateisinamas. Klubas žada spręsti, ar imsis kokių nors sankcijų prieš komandos gerbėją.

„Tokie dalykai krepšinio pasaulyje yra nepateisinami. Iš tokio sirgaliaus to nesitikėjome“, - teigė A. Kiveris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.