Vilniaus dvasininko namuose rasta metamfetamino ir potenciją stiprinančių medžiagų

Narkotikų paieškos sostinės policijos pareigūnus šią savaitę buvo

Įtariamas dvasininkas D. T. Davainis buvo Vilniaus arkikatedros bazilikos rezidentu.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Įtariamas dvasininkas D. T. Davainis buvo Vilniaus arkikatedros bazilikos rezidentu.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2013, 10:30 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:47 AM

Rezidento statusas reiškia, kad dvasininkas vykdo kunigišką tarnystę tiek, kiek nori. Apie savo planus jis Bažnyčios vadovybę informuoja iš anksto.

Sostinės policijos pareigūnai atliko kratas ir bažnyčios patalpose, ir dvasininko namuose. Juose buvo rasta narkotikų ir lytinę potenciją stiprinančių preparatų. Delfi.lt žiniomis, D. T. Davainio namuose rasta 2 gramai metamfetamino.

Penktadienį kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ kurijos kancleris Robertas Šalaševičius pabrėžė, kad policija per kratą elgėsi labai mandagiai. Jokių priekaištų jis pareigūnams neturėjo.

Pagal Lietuvos sutartį su Vatikanu, teisės institucijos informuoja Bažnyčios vadovybę, kai dvasininkas patraukiamas baudžiamojon atsakomybėn, jei tai nekenkia bylos tyrimui.

R. Šalaševičius pabrėžė, kad tuo metu, kai buvo atliekamos kratos, D. T. Davainis nebuvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, todėl bažnytinė vadovybė nebuvo iš anksto informuota apie pareigūnų veiksmus.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, prieš šešerius metus iš D. T. Davainio, kuris dabar atsidūrė policijos pareigūnų akiratyje, automobilio Vilniuje buvo pagrobta 50 tūkstančių litų vertės antikvarinių vertybių.

Tuomet nukentėjusysis teisėsaugininkams paaiškino, kad auksines ir paauksuotas vertybes gavo iš pažįstamo. Šis esą prašė jas parduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.