Narkotikų gabentojas Lietuvoje įstrigo dešimtmečiui

„Kaip aš apskųsiu teismo nuosprendį, jei čia nieko nepažįstu. Esu visiškai vienas“, - šį rytą išgirdęs Vilniaus apygardos teismo (VAT) nuosprendį, nustebo iš Nigerijos kilęs ir Italijoje nuolat gyvenantis Emmanuelis Ezikeris.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas")

Mar 12, 2013, 11:37 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:25 AM

Už narkotikų gabenimą VAT jam skyrė 10 metų nelaisvės. Sutrikusiam užsieniečiui teisėjas paaiškino, jog šį nuosprendį jis gali apskųsti per 20 dienų, o parašyti skundą jam padės advokatas.

Praėjusių metų rugpjūčio 16-ąją Vilniuje įkliuvusiam juodaodžiui teismas skyrė minimalią laisvės atėmimo bausmę. Teisėjas atsižvelgė į tai, kad užsienietis nebaigė savo nusikaltimo. Jis iš Vilniaus į Italiją turėjo pargabenti kokaino siuntą, bet iš Lietuvos taip ir nebeišvyko.

Kokaino siuntinys į Vilnių paštu atkeliavo iš Bolivijos. Jis buvo adresuotas dviems lietuvėms moterims, kurios internetu susipažino su neva Amsterdame gyvenančiu Toniu ir iš jo sulaukdavo dovanų.

Telšiškei Natalijai K. ir vilnietei Janinai Š. pavyko įrodyti, kad jos tikrai nelaukė tokio siuntinio. Moterys teismo išvengė sutikusios bendradarbiauti su pareigūnais.

Kai Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai siuntinyje esančius narkotikus pakeitė druska, Janina Š. Sutiko nuvežti dėžę nuvežė prie Vilniaus senamiestyje įsikūrusio viešbučio „Comfort Hotel”. Sutartu laiku iš viešbučio „Comfort Hotel” kalbėdamas telefonu išėjo E. Ezikeris. Jis įsėdo į Janinos Š. Automobilį ir netrukus išlipo nešinas dėže. Pareigūnai jį sulaikė grįžtantį į viešbutį.

Užsienietis sakė nieko nežinantis apie narkotikus. Savo kaltės jis nepripažino ir teisme. Pirmajame posėdyje jis tai įrodinėjo parklupęs ant kelių.

E. Ezikeris tvirtino, kad Romoje gyvenantis ir taip pat iš Nigerijos kilęs vyras jo paprašė iš Lietuvos pargabenti rėmą. Jis tvirtino net neįsivaizdavęs, kaip tas rėmas turi atrodyti, tačiau sutiko tai padaryti už 800 eurų (2760 litų).

Prieš kelionę į Vilnių jis gavo 700 eurų, dar 100 turėjo atgauti grįžęs į Romą. Per kratą iš jo buvo paimti 463 eurai, kurios teismas nusprendė konfiskuoti. Prokurorai neabejoja, kad E. Ezikeris žinojo, kokia pavojinga užduotis jo laukia. Į Vilnių jis atskrido lėktuvu, o atgal planavo grįžti autobusu. Manoma, kad taip buvo planuojama išvengti bagažo patikrinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.