L. Stankūnaitės dukra papasakojo apie gyvenimą Venckų namuose

Ketvirtadienį Raseinių rajono apylinkės teisme nagrinėjant Laimutės ir Vytauto Andriaus Kedžių prašymą nustatyti jų bendravimo su anūke tvarką, paaiškėjo, kad Laimutės Stankūnaitės dukra ne tik pati nenori matytis su seneliais, bet ir tyrėjams papasakojo, ką jai teko patirti Kedžių ir Venckų namuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Mar 15, 2013, 10:48 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:07 PM

Savo prisiminimais devynmetė su tyrėjais pasidalijo per apklausą pas Kauno miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėją.

Kokiame ikiteisminiame tyrime liudijo L. Stankūnaitės dukra, neatskleidžiama. Aišku tik tiek, kad jis yra susijęs su jos buvusios globėjos Neringos Venckienės ir jos aplinkos galimai padarytais nusikaltimais.

„Einama link žmogžudysčių organizavimo“, - užsiminė vienas lrytas.lt pašnekovų.

Ikiteisminio tyrimo teisėjui mergaitė išsakė ir savo nuomonę apie senelius Kedžius ir tai, kad nenori jų matyti.

Ketvirtadienį L. Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas Raseinių apylinkės teismo paprašė išsireikalauti mergaitės apklausos dalį, kurioje kalbama apie jos požiūrį į senelius. Teismas šį prašymą patenkino.

„Teismas nusprendė paprašyti pateikti jiems dalį apklausos medžiagos, kiek tai yra susiję su seneliais, jei tai nepakenks atliekam ikiteisminiam tyrimui ir jei ta medžiaga nėra įslaptinta“, - po teismo posėdžio lrytas.lt sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

G. Černiauskas taip pat dar kartą paprašė į teismo posėdį iškviesti pačią mergaitę, kad ši pati pasakytų, ar nori matytis su seneliais.

Nors šiam prašymui neprieštaravo Vilniaus vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovai, tačiau teismas jį atmetė.

Teismo nuomone, nėra prasmės traumuoti vaiką, tuo labiau, kad apie savo nuomonę apie susitikimą su Kedžiais mergaitė jau yra pasakiusi su ja bendraujančiam psichologui. Šis vaiko pageidavimus perduos teismui. „Kadangi teismas nesutinka apklausti pačios mergaitės, pateikiau prašymą išreikalauti iš Kauno apylinkės teismo dalį apklausos. Aš nežinau kokiame ikiteisminiame tyrime buvo apklausta L. Stankūnaitės dukra, tik žinau, kad tokia apklausa buvo ir vaikas joje kalbėjo apie senelius“, - lrytas.lt sakė G. Černiauskas.

Kitas teismo posėdis Raseinių rajono apylinkės teisme numatytas balandžio 3 d.

Kedžiai savo anūkės nematė nuo pernai metų gegužės 17 d., kai buvo įvykdytas teismo sprendimas ir mergaitė išvaduota iš jos globėjos N. Venckienės namų.

Kol Kedžių skundas dėl susitikimų su anūke neišnagrinėtas, Kedžiai su mergaite gali bendrauti tik laiškais, tačiau seneliams mergaitė jų jau kurį laiką nerašo.

Pasak L. Stankūnaitė, taip nusprendė pati mergaitė, nes Kedžiai laiškuose ją žemindavo dėl esą negražaus rašto, priekaištaudavo, kad ši jiems neiškart atsako, vis bandė sužinoti, kur vaikas gyvena.

Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę, kiekvieną pirmadienį, nuo 13 iki 17 val., Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato patalpose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.