Vagišiaus grobis – 17 tūkst. litų vertės telefonas

Klaipėdietė, kuriai vagis iš rankų išplėšė daugiau kaip 17 tūkst. litų vertinamą mobilųjį telefoną, nepraranda vilties atgauti savo turtą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas")

2013-03-19 12:19, atnaujinta 2018-03-09 17:37

Brangaus telefono „Vertu Constellation Quest” 25 metų klaipėdietė neteko sekmadienį apie 17 val. netoli savo namų Baltijos prospekte.

Pamatęs, kad jauna moteris sustojo ir su kažkuo kalbasi telefonu, prie jos prisigretinęs jaunuolis išplėšė aparatą iš rankų ir pabėgo.

Nukentėjusioji policijai nurodė, kad ją apiplėšė maždaug 22 metų, 1,8 metro ūgio, vidutinio kūno sudėjimo vaikinas.

Vagišius vilkėjo juoda striuke, tamsiomis treninginėmis kelnėmis, buvo užsimaukšlinęs kepurę.

Savo nuostolius klaipėdietė įvertino 17 250 litų.

Pagrobtas „Vertu Constellation Quest” nėra pats brangiausias pajūryje nugvelbtas mobilusis telefonas.

Prieš dvejus metus iš vienos Klaipėdos senamiestyje veikiančios drabužių parduotuvės savininkės buvo pavogtas 30 tūkst. litų kainavęs telefonas „Vertu Signature”.

Tą dieną valydama sniegą prie savo parduotuvės klaipėdietė matė, kaip įtartinai atrodantis vyras su palydove įsliūkino į tuščias patalpas. Išeinančios moters ji paprašė parodyti rankinę – joje nieko nebuvo.

Grįžusi į parduotuvę ir neradusi ant prekystalio palikto „Vertu Signature” šeimininkė iškart kreipėsi į policiją.

Patikrinę lombardus pareigūnai viename jų aptiko ne tik pavogtą telefoną, bet ir vagišių duomenis, adresus, kuriuos užsirašė jį paėmęs šeimininkas.

Pamatęs, kad vagys nenutuokia, ko vertas jų atneštas „Vertu” telefonas, lombardininkas suvaidino naivuolį – net nenorėjo imti vogto aparato, aiškino, kad be įkroviklio jis nieko vertas.

Ilgapirščiai buvo patikėję prekeiviu, kad tokio niekas nepirks.

Nusiminę jie išskirtinį, vienetiniams meno kūriniams prilygstantį telefoną „Vertu Signature” norėjo išmesti į šiukšlių konteinerį.

Prekeiviui pavyko apmulkinti vagis – kai jis galų gale sutiko už telefoną duoti 35 litus, jie net stryktelėjo iš džiaugsmo.

Nutverta gerai žinoma vagiliautojų porelė prisipažino parduotuvėje nugvelbusi neįprastą telefoną, nes reikėjo pinigų.

Perka tik labai turtingi žmonės

* Išskirtinių telefonų „Vertu” korpusai gaminami iš nerūdijančiojo plieno, geltonojo ir baltojo aukso, platinos. Brangiausius aparatus juvelyrai papuošia šlifuotų deimantų ir safyrų kristalais.

* Pačių brangiausių mobiliųjų telefonų „Vertu Signature”, pagamintų iš tauriųjų metalų, nusagstytų brangakmeniais, kaina svyruoja nuo 211 000 iki 380 000 litų. Tokius aparatus užsisako tik labai turtingi žmonės – arabų šeichai, milijardieriai verslininkai, kino žvaigždės.

* Vienas verslo magnatas rusas už vienetinį rankų darbo 318 brangakmenių papuoštą telefoną „Vertu Signature Cobra”, kurio auksinį korpusą apsivijusi deimantinė gyvatė, nepagailėjo ir 745 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.