Taboro maitintojai ilgam atsidūrė už grotų

„Kam jums reikalingi čigonų veidai? Gal jums užpakalį parodyti?“ - Vilniaus apygardos teisme ant žurnalistų rėkė viena čigonė. Tačiau pasikelti sijono nespėjo – tarpduryje pasirodė policininkas.

Per kratas pas vyruss pareigūnai rado dideles pinigų sumas.<br>M. Kulbis
Per kratas pas vyruss pareigūnai rado dideles pinigų sumas.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Mar 20, 2013, 3:08 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:41 PM

Čigonai teisme pakėlė triukšmą po to, kai buvo nuteisti du jų tautiečiai – 43 metų Artūras Bogdanovičius ir 46 metų Lionius Bagdonavičius. Jie nuo 2008 iki 2011 metų pavasario taborą aprūpindavo narkotinėmis medžiagomis.

Anksčiau teistas A. Bogdanovičius kalės 14, o jo bendrininkas L. Bagdonavičius – 13 metų. Tuo pasipiktinę čigonai triukšmą kėlė ne tik teismo rūmuose – nepadorius gestus jie rodė ir eidami Gedimino prospektu.

Kartu su dviem vilniečiais čigonais buvo teisiamas ir 43 metų alytiškis Kęstutis Šveiteris, tačiau jis nuosprendžio nesulaukė. Praėjusių metų gruodžio mėnesį sunkia liga sirgęs vyras mirė Laisvės atėmimo vietų ligoninėje.

Ši trijulė 2008-ųjų metų lapkritį į Lietuvą iš Baltarusijos įvežė 1,7 kilogramo, o 2011-ųjų balandį – 1,2 kilogramo heroino. Juodojoje rinkoje šių narkotikų vertė – keli milijonai litų.

Per kratas pas juos pareigūnai rado dideles pinigų sumas. Už kelių kilometrų nuo taboro gyvenančio A. Bogdanovičiaus namuose buvo rasta 18,5 tūkstančio eurų (63,8 tūkstančio litų). Iš Vilniaus taboro gyventojo L. Bagdonavičiaus paimta 1300 JAV dolerių (3640 litų).

Narkotikų prekeiviai važinėjo automobiliais „Audi A6“ ir „Audi A4“, kurie buvo konfiskuoti kaip nusikaltimo priemonės. Abu jie buvo sulaikyti praėjusių metų balandį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.