Kupiškio ir Panevėžio rajonuose vogtą techniką slėpė pas gimines

Policijos pareigūnai maloniai nustebino kelis 2009-2013 metais apvogtus Kupiškio bei Panevėžio rajonų gyventojus. Kriminalistams ne tik pavyko sučiupti įtariamąjį, 33 metų Panevėžio rajono gyventoją, tačiau ir surasti pavogtą turtą – kelis traktorius, priekabas, mobilųjį gaterį.

Apvogti Panevėžio ir Kupiškio rajonų gyventojai atgaus prie kelerius metus pavogtą techniką.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Apvogti Panevėžio ir Kupiškio rajonų gyventojai atgaus prie kelerius metus pavogtą techniką.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-03-21 11:23, atnaujinta 2018-03-09 14:24

Vagystės buvo atskleistos bendromis Panevėžio bei Kupiškio rajono policijos jėgomis. Vogtą techniką Panevėžio rajone gyvenantis įtariamasis V. Z. laikė savo giminaičių sodybose. Biržų rajone, Lujėnų 2-ojo kaimo sodyboje pareigūnai rado mini ekskavatorių „Case 31 SK“ir priekabą jam vežti „Variant“ bei traktorių T-40, Biržų rajono Parovėjos kaime – mobilųjį gaterį, o Panevėžio rajone, Adomavos kaime, – dar vieną traktorių T-40.

Nustatyta, kad vienas iš rastųjų traktorių, 1989 metų gamybos T-40, dar 2009 metų spalį buvo pavogtas iš garbaus amžiaus Kupiškio rajono ūkininko kiemo. Savininkas žalą įvertino 10 tūkst. litų.

Dar vienas traktorius T-40 su padargais ir žoliapjovė 2012 metų vasarį pavogti iš Kupiškio rajono Ažuolytės kaimo nuolat negyvenamos sodybos ūkinio pastato. Atvykęs kupiškėnas savininkas rado išplėštas ūkinio pastato duris. Padarytus nuostolius jis įvertino 6 600 Lt.

Tų pačių metų spalį Kupiškio rajone, Aukštaičių kaime, sandėlio savininkas rado nuplėštas durų spynas. Sandėlyje nebebuvo mini ekskavatoriaus „Case 31 SK“ ir priekabos „Variant“. Kupiškio rajono gyventojui padaryta 40 020 Lt žala

Tą pačią dieną pavogtas ir Kupiškio rajone, Noriūnų kaime, kieme stovėjusio traktoriaus „Zetor Forterra 12441“ akumuliatorius. Dėl šių vagysčių Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kupiškio rajono policijos komisariate buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai, bet įtariamieji nenustatyti.

Šie ikiteisminiai tyrimai iš mirteis taško pajudėjo tik šį kovą, tiriant dar vieną panašią vagystę. Kovo 2 d. į Panevėžio rajono policijos komisariatą kreipėsi Panevėžio rajono gyventojas, kad pavogtas jo 10 tūkst. litų vertės mobilusis gateris, stovėjęs Panevėžio rajone, Nevėžio kaime.

Tiriant šią vagystę, buvo ne tik nustatytas įtariamasis, 33 metų V. Z., bet ir surastas ne tik gateris, tačiau ir anksčiau pavogta žemės ūkio technika. Vogtą turtą įtariamasis buvo palikęs savo giminaičių sodybose Biržų bei Panevėžio rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.