Namo grįžęs sūnus išvydo sugyventinio mirtinai sumuštą motiną

Dar vieną buitinę žmogžudystę tiria Biržų rajono policijos pareigūnai.

D. Čyvo ieško policija.<br>Biržų policijos nuotr.
D. Čyvo ieško policija.<br>Biržų policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Mar 21, 2013, 12:50 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:17 PM

Atokioje kaimo sodyboje gyvenančios moters pasigesta trečiadienį. Virginija V. neatsiliepė į artimųjų ir kaimynų telefono skambučius. Motinai negalėjo prisiskambinti ir jos 18-metis sūnus, kuris mokosi Biržuose.

Trečiadienio pavakarę, apie 16 val., sūnus atvyko į motinos namus. Tačiau durys buvo užrakintos iš lauko. Ant jų matėsi pakabinama spyna.

Atrakinus duris, prieangyje pasimatė, jog kažkieno pripėduota kruvinais batais. Įėjus į vidų, virtuvėje nesimatė grumtynių pėdsakų.

Kambaryje, kuriame buvo užtrauktos užuolaidos, lovoje po antklode gulėjo Virginija V. Moteris buvo negyva. Ant jos veido ir kūno buvo matyti žiauraus smurto žymių.

Virginija V. buvo sumušta iki mėlynumo. Ant jos kūno buvo matyti ir kirstinių žaizdų. Įtarimas krito ant jos sugyventinio D. Čyvo. Manoma, kad jis sumušęs savo draugę užrakino iš lauko duris ir kažkur pasislėpė.

Kaimynai pasakojo, kad panašiai jis buvo pasielgęs rudenį. Smarkiai sumušęs Virginiją V., jis pagrasino nusižudyti. Vyras išėjo vakare vienu megztiniu. Išsigandusi dėl jo gyvybės, moteris pasikvietė kaimynus. Ieškotojai baiminosi, kad iš namų išėjęs vyras nebūtų nusižudęs.

„Mes jo ieškojome aplinkiniuose tvartuose, ūkiniuose pastatuose, ėjome iki pat kapinių. Tačiau nesuradome. Paskui Darius pats sugrįžo. Kur jis buvo pasislėpęs, taip ir nebesiaiškinome“, - sakė viena kaimo gyventoja.

D. Čyvas pas ūkininką dirbdavo sezoninius darbus. Darbdavys jį vertino. Šiuo metu vyras buvo prisiregistravęs darbo biržoje.

D. Čyvą. kaimynai apibūdino kaip ramų, tylų ir smalsų žmogų. Jis domisi istorija, mėgsta skaityti istorines knygas ir net jas konspektuoti. Vyro pomėgį išduoda jo įsigyti daiktai - tomahaukas, senovinio kario šarvai, kardas.

Tačiau išgėręs alkoholio, D. Čyvas tapdavo agresyvus. „Jie kartais pasimušdavo, bet ne taip jau dažnai“, - teigė kaimynai. Pora kartu gyveno jau keliolika metų.

Virginija V. buvo mėgstama kaimynų, palaikė su jais draugiškus kaimyniškus santykius. Tačiau moteris turėjo silpnybę alkoholiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.