Į policiją paauglė atvyko su aukos rūbais

Dėl bendraamžių patyčių apie pasitraukimą iš gyvenimo užsiminusios,

Jonavoje mergina patiria smurtą jau kelerius metus, bet vietos policijos pareigūnai ir pedagogai į pagalbos šauksmus nekreipia dėmesio.<br>L. Pileckas
Jonavoje mergina patiria smurtą jau kelerius metus, bet vietos policijos pareigūnai ir pedagogai į pagalbos šauksmus nekreipia dėmesio.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Mar 22, 2013, 8:40 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:38 AM

Moteris prie Jonavos policijos komisariato išvydo vieną savo devintokės dukters skriaudikių, kuri, lydima savo tėčio, atvyko duoti parodymų dėl smurto iškeltoje baudžiamojoje byloje.

„Pamačiau, kad ši mergina vilki iš mano dukters atimtą violetinės spalvos palaidinę.

Užkalbinta gatvėje, moksleivė elgėsi agresyviai, tvirtino, kad drabužis priklauso jai“, - nepilnametės įžūlumu stebėjosi jonavietė.

Maždaug 15 vietos paauglių pažeminimą ir smūgius devintokė kenčia jau trejus metus. Jos mama tvirtina nuo 2011 metų apie smurtą rašanti pareiškimus policijai, informuojanti buvusių ir esamų dukters mokyklų pedagogus, bet niekas nekreipia dėmesio į pagalbos šauksmą.

Šiomis dienomis į ligoninę paguldyta mergaitė joje praleis dar maždaug mėnesį.

Tačiau grįžus, košmaras gali pasikartoti, jei vietos teisėsauga, savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai, mokyklų darbuotojai nesiims skubių priemonių chuliganams sutramdyti.

Merginą skriaudžiantys paaugliai mokosi kitose Jonavos mokyklose, viena aršiausių bendraamžių anksčiau su ja mokėsi kartu, lankė tą pačią klasę.

Užguita moksleivė pasakojo, kaip būrys persekiotojų iš pradžių daužydavo kumščiais jai į galvą, o paskui pargriaudavo ir visi spardydavo.

Reketuojama mergina atiduodavo skriaudikams mamos duotus pinigus, rūbus, papuošalus, tikėdamasi išvengti smurto. Tačiau laikui bėgant, jis tik augo.

Jonavoje yra gerokai daugiau smurtą patiriančių paauglių. „Jei nukentėjusių merginų tėvai nesusivienys, nebijos kovoti, vaikai ir toliau bus terorizuojami. Reikia pasiekti, kad problemas keliantys vaikinai ir merginos jaustų nuolatinę atsakingų institucijų darbuotojų kontrolę.

Smurtautojai turi pajausti visuotinį nepakantumą savo žiaurumui, nesitaikstymą su juo.

Aš turiu galimybę išvežti dukterį iš Kauno ir net iš Lietuvos, bet kodėl turėčiau taip elgtis? Mes nieko blogo nepadarėme, todėl neturime nieko bijoti. Tegul bijo dukrelės skriaudikai“, - portalui lrytas.lt pasakojo verslu užsiimanti, nuolat į Vokietiją darbo reikalais išvykstanti devintokės mama.

Kita 15-metė jonavietė, neapsikentusi patyčių, persikėlė mokytis į Kauną, bet smūgių nuolat sulaukia, parvykusi po pamokų namo. Kartą įtūžę nepilnamečiai kieme sumušė ne tik merginą, bet ir ginti iš namų atbėgusią jos mamą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.