Iš baikerio žudiko – nei atgailos, nei atsiprašymo

„Dėl to, kas įvyko, nejaučiu jokios kaltės. Aš žmogaus nenušoviau, o šeimai galiu pareikšti tik užuojautą“, - Vilniaus apygardos teisme teigė už Elektrėnų baikerio Mariaus Rimkaus nužudymą nuteistas 38 metų Virgilijus Kutka.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Mar 22, 2013, 4:53 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:53 AM

Nustatyta, kad mirtiną šūvį į Elektrėnų baikerių klubo „Strangers MC“ narį 36 metų M. Rimkų paleido jo brolis 40-metis Arvydas Kutka. Teismas nusprendė, jog broliai veikė kaip bendrininkai, todėl už grotų keliaus abu. Virgilijus kalės 10 metų, o nuo pat tyrimo pradžios suimtas Arvydas – 12 metų.

Netoli Elektrėnų marių šūviai aidėjo 2010 metų liepos 30-ąją. Pastrėvio kaime vyko baikerių sąskrydis. Į Pastrėvio kaimą, kur vyko baikerių šventė, V. Kutka, pravarde Kelbas, su savo draugais buvo atvažiavęs po vidurnakčio. Jis visiems turėjo priekaištų. Vyrui neįtiko nei šventėje pardavinėjama sriuba, nei alus. Jį piktino ir netinkama muzika.

Vėliau V. Kutka įsivėlė į konfliktą su keliais vyrais. Šventės rengėjus pasiekė žinia, kad M. Rimkus atvykėliui trenkė buteliu per galvą.

Nenorėdami, kad agresyviai nusiteikęs V. Kutka su savo bičiuliais gadintų šventę, vieno baikerių klubo vadovas paskambino jo vyresniajam broliui Arvydui. Netrukus vyresnėlis atvyko į šventę ir, pažadėjęs nekelti jokių problemų, išvažiavo. Tačiau baikeriai tikėjosi, kad broliai sugrįš, ir iki paryčių saugojo šventės teritoriją.

Broliai sugrįžo apie 7 val. ryto, kai teritoriją saugoję sargybiniai jau buvo sumigę, o anksčiausiai nubudę šventės dalyviai jau kėlėsi iš savo palapinių.

Brolių pašauktas M. Rimkus išėjo iš palapinės, bet nespėjęs ištarti nė žodžio, jis pajuto smūgį į galvą. Po kelių sekundžių pasigirdo du šūviai, ir Gražuoliu pravardžiuojamas M. Rimkus krito ant žolės. Tuomet vienas užpuolikų ant jo kūno iš butelio ėmė pilti alų, antrasis jį dar spardė.

Gyvybės ženklų neberodantį M. Rimkų broliai Kutkos įkėlė į savo visureigį ir nuvežė į Elektrėnų ligoninę, tačiau medikai jam padėti jau nebegalėjo.

Baikeris buvo nušautas savo bičiulių akivaizdoje, todėl broliams buvo pareikšti kaltinimai dėl nužudymo visuotinai pavojingu būdu bei pasikėsinimo nužudyti dar vieną žmogų. Šventės dalyvius apklausęs teismas nusprendė, kad kitiems nebuvo kilę jokios grėsmės, ir šiuos kaltinimus pašalino.

M. Rimkaus motinai bei nepilnametei dukrai nuteistieji iš viso turės sumokėti apie 360 tūkst. litų. Nužudyto vyro dukrai kas mėnesį broliai turės mokėti po 180 litų iki 2022 metų, kol mergaitė taps pilnametė.

Keturis sūnus užauginusi M. Rimkaus motina įsitikinusi, kad bausmės – per švelnios, o iš brolių priteistos sumos – per mažos. „Juos reikėjo nuteisti iki gyvos galvos, išsiųsti į urano kasyklas“, - ašarą braukė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.