Baikerio nužudymo byloje – pagaliau atomazga

Elektrėnuose nužudyto baikerio motina iš teismo salės išėjo braukdama ašaras, o už šį nusikaltimą nuteistas jos kaimynas prisidėjo prie linksmai nusiteikusių draugų kompanijos. Atsiprašyti savo aukos artimųjų jis nė neketino.

Mirtiną šūvį į elektrėniškį baikerį paleidęs A. Kutka (nuotr. dešinėje) kalės dvejais metais ilgiau nei brolis V. Kutka.<br>J. Stacevičius
Mirtiną šūvį į elektrėniškį baikerį paleidęs A. Kutka (nuotr. dešinėje) kalės dvejais metais ilgiau nei brolis V. Kutka.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 23, 2013, 10:14 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:24 AM

„Juos reikėjo nuteisti kalėti iki gyvos galvos, išvežti į urano kasyklas”, – išgirdusi nuosprendį sūnaus žudikams, teisme ašaras braukė Elektrėnų gyventoja Dalia Rimkienė.

Keturis sūnus užauginusi moteris liko viena – trys išvyko gyventi į užsienį, o ketvirtasis žuvo nuo žudiko kulkų.

Baikerių klubo „Strangers MC” narį 36 metų Marių Rimkų užpraeitų metų liepos 30-ąją nušovė Elektrėnų gyventojas 40-metis Arvydas Kutka.

Vienas dar pabus laisvėje

Į Pastrėvio kaime, Elektrėnų marių pakrantėje, vykusią baikerių šventę jis atvažiavo kartu su dvejais metais jaunesniu broliu Virgilijumi Kutka, kuris prieš kelias valandas su M. Rimkumi buvo įsivėlęs į konfliktą.

Vilniaus apygardos teismas nutarė, jog broliai veikė kaip bendrininkai, ir skyrė jiems panašias bausmes. Virgilijus kalės 10, o Arvydas – 12 metų. Nuosprendį išgirdę broliai iš teismo salės išėjo pro skirtingas duris.

Nuo pat tyrimo pradžios suimtą Arvydą išvedė konvojaus policininkai, o Virgilijus prisidėjo prie linksmai nusiteikusių draugų kompanijos. Kol įsiteisės nuosprendis, jis liks laisvėje.

Atsiprašymo nesulauks

Nuteistasis visai nekreipė dėmesio į ašaras braukiančią aukos motiną. Jis teigė neplanuojantis atsiprašyti nužudytojo artimųjų.

„Neturėčiau už ką atsiprašyti. Aš žmogaus nežudžiau ir nejaučiu jokios kaltės. Šeimai galiu pareikšti tik užuojautą”, – žurnalistams sakė V. Kutka.

Jis jaučiasi nuteistas nepelnytai ir teigė skųsiantis nuosprendį visoms instancijoms.

Jis nevertė kaltės ir broliui, į M. Rimkų paleidusiam du mirtinus šūvius: „Viskas išėjo spontaniškai”, – kalbėjo V. Kutka.

Iš teismo išeinančią kompaniją D. Rimkienė palydėjo neramiu žvilgsniu: „Nežinau, ar man einant per Elektrėnus kokia plyta nenukris ant galvos.”

Moteris tiktai teisme sužinojo, kad vienas sūnaus žudikų gyvena visai netoli.

Nuo pat sūnaus nužudymo dienos D. Rimkienė jautė, kad Elektrėnų gyventojai bijo teisėsaugai gerai žinomų brolių. Tyrimo metu parodymus keitė net ligoninėje budėjusios medikės.

Nuteisti broliai M. Rimkaus tėvams turės sumokėti po 80 tūkstančių litų, o žmonai ir dukteriai – po 100 tūkstančių litų.

Devynmetei nužudytojo dukteriai jie kas mėnesį turės skirti po 180 litų.

Pinigus nuteistieji mokės, kol ji sulauks pilnametystės. V. Kutka tam neprieštaravo: „Vaikas juk neteko maitintojo, reikia kažkaip kompensuoti.”

Kol bus atlyginta žala, teismas areštavo jų turtą.

Sargyba sumigo per anksti

Manoma, jog vietos gyventojų Gražuoliu vadinamas M. Rimkus buvo nužudytas dėl mažareikšmio konflikto.

Į Pastrėvio kaimą, kur vyko baikerių sąskrydis, V. Kutka, pravarde Kelbas, su savo draugais buvo atvažiavęs po vidurnakčio.

Jis priekaištų turėjo ir šventės rengėjams, ir prekybininkams.

Vyrui neįtiko nei šventėje pardavinėjama sriuba, nei alus, netinkama atrodė ir muzika.

Vėliau V.Kutka įsivėlė į konfliktą su keliais vyrais.

Šventės rengėjus pasiekė žinia, kad M. Rimkus atvykėliui trenkė buteliu per galvą.

Nenorėdami, kad agresyviai nusiteikęs V. Kutka su savo bičiuliais gadintų šventę, vieno baikerių klubo vadovas paskambino vyresniajam jo broliui Arvydui, pravarde Kreivas.

Netrukus vyresnėlis atvyko į šventę ir, pažadėjęs nekelti jokių problemų, išvažiavo.

Tačiau baikeriai tikėjosi, kad broliai sugrįš, ir iki paryčių saugojo šventės teritoriją.

Broliai sugrįžo apie 7 val. ryto, kai teritoriją saugoję sargybiniai jau buvo sumigę, o anksčiausiai nubudę šventės dalyviai jau kėlėsi iš savo palapinių.

Nušovė draugų akivaizdoje

Brolių pašauktas M. Rimkus išėjo iš palapinės, bet nespėjęs ištarti nė žodžio pajuto smūgį į galvą. Po kelių sekundžių pasigirdo du šūviai, ir M. Rimkus krito ant žolės. Tada vienas užpuolikų ant jo kūno iš butelio ėmė pilti alų, antrasis jį dar spardė.

Baikeris buvo nušautas savo bičiulių akivaizdoje, todėl broliams buvo pareikšti kaltinimai dėl nužudymo visuotinai pavojingu būdu bei pasikėsinimo nužudyti dar vieną žmogų.

Šventės dalyvius apklausęs teismas nusprendė, kad kitiems nebuvo kilę jokios grėsmės, ir šiuos kaltinimus panaikino.

Gyvybės ženklų neberodantį M. Rimkų broliai Kutkos įkėlė į savo visureigį ir nuvežė į Elektrėnų ligoninę, bet medikai jam padėti jau nebegalėjo.

Paaiškėjo, kad A. Kutka vyrą nušovė iš nelegaliai laikomo ginklo, bet jis taip ir nebuvo rastas. Jaunėlis jo brolis įsitikinęs, kad tai – tyrėjo darbo brokas.

„Mano brolis jiems pasakė, kur yra ginklas, bet darbo diena baigėsi ir pareigūnai nebeturėjo laiko”, – savo versiją žurnalistams dėstė V. Kutka.

A. Kutka paslėpė ne tik ginklą. Dešimt dienų nuo policijos slapstėsi ir pats. Suradę A. Kutką pareigūnai sulaikė ir jo brolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.