Šimteriopai išaugęs kyšis Telšių policininkų nesugundė

Už vairavimą girtam gresiančių pasekmių 30 litų dydžio kyšiu išvengti pamėginusiam Telšių rajono gyventojui 21 metų M. V. to padaryti nepavyko ir pasiūlius šimteriopai didesnę sumą.

Policijos pareigūnai apie bandymą juos papirkti pranešė komisariato budėtojui.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Policijos pareigūnai apie bandymą juos papirkti pranešė komisariato budėtojui.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 25, 2013, 4:47 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:45 AM

Įtarimai dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus buvo pareikšti ne tik M. V., bet ir kartu su juo važiavusiam 19 metų V. K.

Baudžiamojon atsakomybėn abu jaunuoliai buvo patraukti praėjusį savaitgalį.

Pareigūnams telefonu paskambinęs asmuo pranešė apie netoli Pupinių (Telšių r.) kaimo nuo kelio nuvažiavusį automobilį, kurio vairuotojas gali būti girtas.

Nuvažiavę patikrinti pranešimo, patruliai rado šalikelėje stovintį automobilį „Volkswagen Passat“, kuriame sėdėjo M. V. ir V. K.

Vairuotojo vietoje sėdėjusiam M. V. alkoholio tikrintuvu buvo nustatytas sunkus (2,51 prom.) girtumo laipsnis.

Pareigūnui pradėjus rašyti protokolą, vairuotojas ėmė siūlyti 30 litų, kad jo vairuotas automobilis nebūtų išvežtas į saugojimo aikštelę. Pažeidėjas netrukus kyšio sumą padidino 500 litų, kuriuos pažadėjo atiduoti vėliau.

Tokie pažeidėjo veiksmai tik pablogino jo padėtį – patrulis apie bandymą papirkti informavo policijos komisariato budėtoją.

Baigus rašyti protokolą ir atvykus vilkikui, kurio pagalba girto vairuotojo automobilis turėjo būti nugabentas į saugojimo aikštelę, prie patrulių priėjo sulaikyto „Volkswagen Passat“ keleivis V. K., kuris už tai, kad jo draugui nebūtų atimta teisė vairuoti, pareigūnams pasiūlė 2500 litų kyšį.

Kadangi V. K. veiksmai buvo traktuoti, kaip bandymas papirkti policijos pareigūną šis vaikinas kartu su M. V. buvo nuvežtas į policijos komisariatą.

Alkoholio tikrintuvu 2500 litų kyšį pareigūnams pasiūliusiam V. K. buvo nustatytas vidutinis (1,77 prom.) girtumo laipsnis.

Už bandymą papirkti policijos pareigūnus šiems jaunuoliams gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Bandymų papirkti Telšių policijos pareigūnus pastaruoju metu padaugėjo.

Šiemet Telšių apskrities vyriausiame policijos komisariate jau pradėti aštuoni ikiteisminiai tyrimai dėl bandymo papirkti pareigūnus (pernai per visus metus šiame komisariate buvo pradėti septyni tokie ikiteisminiai tyrimai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?