Brangūs gėrimai Seimo nario A. Matulo name vagių nesudomino

„Jaučiuosi labai prastai. Nemalonu, kai kas knaisiojasi po tavo kojines stalčiuje“, – lrytas.lt sakė Seimo narys, konservatorius Antanas Matulas. Pirmadienio vakarą jam iki vėlumos teko tvarkyti savo namą, kurį įžūlūs nusikaltėliai apvertė aukštyn kojomis. A. Matulas įsitikinęs, kad jo namuose darbavosi profesionalūs įsilaužėliai, iš anksto pasiruošę nusikaltimui ir tikėjęsi rasti brangių daiktų.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 26, 2013, 9:35 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:56 AM

Įžūlūs vagys į politiko namą Diliauskų kaime, vos keli kilometrai nuo Pasvalio įsibrovė pirmadienį, apie 20 val. Kai suveikus namo signalizacijai per 5 min. iš Pasvalio atvažiavo apsaugo tarnybos „Norgauda“ ekipažas, nusikaltėliai jau buvo spėję išnaršyti politiko namą ir pasprukti.

Į politiko namą mažiausiai 2 įsibrovėliai pateko perlipę sodybą juosiančią aukštą tvorą ir išdaužę pirmajame pastato aukšte esančio balkono durų stiklo paketą.

Įsigavę į vidų, nusikaltėliai darbavosi žaibiškai, nekreipdami dėmesio į kaukiančią apsaugos signalizaciją. Pasak A. Matulo, vagys išvertė aukštyn kojomis visą namą, viename kambaryje užtrukdami vos po pusę minutės – tokį greitą jų judėjimą užfiksavo kambariuose įrengti judesio davikliai. Po to, atsidarę kitame namo gale langą ir nuvartę nuo palangės gėlių vazonus, spruko lauk ir sėkmingai dingo.

Politikas spėja, kad nekviesti svečiai ieškojo brangių daiktų. „Tačiau aš jokių vertybių namuose nelaikau – čia tėra baldai, drabužiai, o ir iš viso neturiu brangaus turto“, – lrytas.lt sakė Seimo narys.

Iš policijos sužinojęs apie vagystę ir iš Panevėžio, kur tądien lankėsi darbo reikalais, grįžęs į Diliauskų kaimą, A.Matulas pasigedo skaitmeninio fotoaparato „Olympus“ bei šveicariško rankinio laikrodžio „Swiss Military“. Šį laikrodį jis iš artimų žmonių buvo gavęs dovanų prieš keletą metų. Nuostolį šeimininkas įvertino 1 tūkst. 700 litų.

Vėliau paaiškėjo, kad vagys išsinešė ir guminėmis kulkomis šaudantį revolverį, kuriam įsigyti ir laikyti leidimo nereikia. Politiko teigimu, dingęs revolveris kainuoja 600-700 litų.

„Manau, kad veikė profesionalai“, – įsitikinęs A. Matulas. Jo nuomone, prieš vagystę sodyba buvo kurį laiką stebėta, nusikaltimui iš anksto pasiruošta. Nusikaltėliai, vos atsidūrę kieme, iš karto nukirto teritorijos apšvietimo lempos kabelį, kitą kiemo lempą su judesio davikliu nusuko į šoną. Įsibrovę į vidų, jie nesusidomėjo keliais brangių gėrimų buteliais, nelietė visiškai naujų kvepalų dėžutės.

Politikas sako jokių pretenzijų nei saugos tarnybai, nei policijos pareigūnams neturįs – jie padarė viską, ką galėjo. Tačiau nuo žaibiškų vagysčių apsisaugoti sunku.

Pasak A. Matulo, gyventojai turėtų būtų budrūs ir vadovautis saugios kaimynystės principais. Pastaruoju metu vien Pasvalio rajone panašiai buvo apvogta jau ne viena sodyba. Tą patį vakarą, kai buvo apvogtas politiko namas, po valandos panašiu būdu nusikaltėliai įsibrovė ir apvogė sodybą Raubonių kaime, esančiame už kelių kilometrų. Ten jų grobiu tapo 3 tūkst. litų ir papuošalai.

Nuo vagių ketvirtąją kadenciją Seime dirbantis A. Matulas yra nukentėjęs ir anksčiau. „Kai kadaise turėjom kolektyvinį sodą, tai jį gal 5 kartus buvo apvogę. Vėliau paaiškėjo, kad vagiliavo mano buvusios bendradarbės iš Pasvalio ligoninės sūnus“, – prisiminė politikas. Jaunuolio grobiu tapdavo bet kokie vertingesni daiktai: įvairūs įrankiai, žoliapjovės ir kt.

Į erdvų namą Diliauskų kaime A.Matulas grįžta beveik kiekvieną ketvirtadienį po darbo Seime ir praleidžia ten savaitgalį. Jau ne vienerius metus su žmona kartu nebegyvenantis, o prieš kurį laiką ir oficialiai išsiskyręs politikas šiame name gyvena be artimųjų. Buvusi žmona, pasvalietė gydytoja gyvena bute Pasvalyje, trys jo sūnūs taip pat gyvena atskirai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.