Kedžių ir A. Skučienės bylą vėl stabdo ligos

„Yra gautas pranešimas, kad V. A. Kedys serga, todėl bylos nagrinėjimas atidėtas iki balandžio pabaigos“, - lrytas.lt sakė Alytaus rajono apylinkės teismo atstovė Daiva Benedikienė.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Mar 27, 2013, 4:54 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:44 AM

„Yra gautas pranešimas, kad V. A. Kedys serga, todėl bylos nagrinėjimas atidėtas iki balandžio pabaigos“, - lrytas.lt sakė Alytaus rajono apylinkės teismo atstovė Daiva Benedikienė.

V. A. Kedį, jo žmoną Laimutę Kedienę ir šios seserį A. Skučienę į teisiamųjų suolą atvedė pernai metų kovo 23-iosios įvykiai. Tą dieną antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą Neringos Venckienės globotinę grąžinti jos mamai Laimutei Stankūnaitei.

Antstolei pareiškus, kad bus vykdomas teismo sprendimas, L. Kedienė apsikabino mergaitę ir pareiškė, kad ši niekur neis.

Netrukus užvirė grumtynės, ant mergaitės užvirto abu Kedžiai ir A. Skučienė. Aidėjo klyksmai, riksmai, išsigandęs vaikas buvo tampomas į visas puses.

Neapsikentusi to, kas vyksta vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė sustabdė teismo sprendimo vykdymą.

Po šių įvykių buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kedžiams pareikšti įtarimai dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, o A. Skučienei – dėl trukdymo S. Vaicekauskienei dirbti bei pasipriešinimo policijos pareigūnui.

Besigrumiant dėl vaiko D. Kedžio krikštamotė susimušė su L. Stankūnaitę saugojusiu Kriminalinės policijos biuro pareigūnų ir trinktelėjo šiam į veidą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas Kaune, tačiau vėliau perduotas Panevėžio apygardos prokurorams. Kedžiai pas tyrėjus pasirodė laiku, o A. Skučienė visais įmanomais būdais tempė įtarimų jai pareiškimą.

Iš pradžių paprašiusi nukelti jos apklausą kitai dienai ir pažadėjusi atvykti kartu su seserimi ir jos vyru, sutartu laiku prokurorai sulaukė ne A. Skučienės, o raštelio, kad jai buvo atlikta kojų venų operacija, todėl prokuratūroje ji pasirodyti negali.

Rezultatų nedavė ir vėlesni bandymai prisikviesti Garliavos kirpėją į apklausas, jos apklausti nepavyko nei jos pačios namuose, nei Kauno policijoje.

Dėl vengimo atvykti į apklausas ir melagingos pažymos pateikimo prokurorams A. Skučienei buvo skirtos dvi baudos po 2600 litų.

A. Skučienė jas bandė skųsti, tačiau skundai buvo atmesti, ji buvo priversta susimokėti.

Kai iki tyrimo pabaigos buvo likę visai nedaug, Kedžiai ir A. Skučienė pareiškė nušalinimą Panevėžio apygardos prokurorams ir abiems miesto teismams.

Tačiau ilgiau vilkinti ikiteisminio tyrimo kaltinamiesiems nepavyko. Kol nusišalino Panevėžio miesto apylinkės teismas, o po to ir Panevėžio apygardos teismas, prokurorė Aurelija Gališanskytė baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė bylą nagrinėti.

Kauno teismams nusišalinus nuo jos nagrinėjimo, byla atiteko Alytaus teisėjams.

Tačiau ir čia istorija pasikartojo. Nors teisėja Asta Jakučiūnienė sausį buvo paskyrusi net tris teismo posėdžius, sausio 9 d. proceso dalyviai teisme nesulaukė A. Skučienės.

Ikiteisminį tyrimą daugiau nei tris mėnesius vilkinusi Garliavos kirpėja, teismui atsiuntė pažymą, kad serga. Posėdį teko atidėti.

Dėl teisiamųjų advokatų užimtumo neįvyko ir sausio 17 d. numatytas posėdis, o 29 d. susirgo pati teisėja.

Šiai pasveikus, dėl jos pačios ir proceso dalyvių užimtumo, kitas bylas posėdis buvo numatytas kovo 27 d., tačiau bylos ir vėl atversti nepavyko.

Kedžiams gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų, A. Skučienei – iki trejų. Jai taip pat pareikštas 10 tūkst. litų ieškinys neturtinei žalai atlyginti.

Kedžius šioje byloje gina žentas, advokatas Aidas Venckus, A. Skučienę – dukterėčia, advokatė Sonata Žukauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.