Chuligano Drąsučio drąsa išgaravo teisme

46 metų klaipėdietis Drąsutis Grigonis, ne vietoje pademonstravęs drąsą – puolęs smaugti atvykusio policijos pareigūno ir nuplėšęs jam antpečius, buvo pusmečiui pasiųstas dirbti viešųjų darbų.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė ("Lietuvos rytas")

Mar 28, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:14 AM

Incidentas, pasibaigęs teismo nuosprendžiu, įvyko šių metų kovo 12-ąją apie 10 valandą viename Klaipėdos Statybininkų prospekto bute.

Policija gavo pranešimą, kad negalima išvaryti vyro, kuris teismo sprendimu yra iš šio buto iškeldintas.

Nurodytu adresu nuvyko du patruliai. Duris atidariusi moteris skundėsi, kad sūnus ją ir jos sutuoktinį terorizuoja, smurtauja.

D.Grigonis geruoju nesutiko išeiti su pareigūnais. Jis buvo agresyviai nusiteikęs, svaidėsi keiksmažodžiais.

Vienam policininkui chuliganas griebė už kaklo ir puolė smaugti. Sulaukęs policininko smūgio, patraukė rankas nuo kaklo ir čiupo už pečių bandydamas pargriauti ant žemės.

Per grumtynes buvo nuplėšti antpečiai ir suplėšyta striukė.

„Ne taip viskas buvo. Aš gulėjau lovoje ir žiūrėjau televizorių, mane jie ištempė iš lovos, sudaužė. Nesmaugiau aš jo, taip nebuvo, jis teismui nepateikė jokio gydytojo rašto, tik vieną antpetį nuplėšiau, kai stumdėmės”, – išklausęs nuosprendį sakė D.Grigonis.

Jis pripažino, kad dėl visko kaltas alkoholis. Ir tądien vyras buvo girtas – po incidento jam nustatyta 2 promilės alkoholio.

„Tądien buvau girtas, todėl ir susipykau su tėvais. Palinkėčiau visiems negerti, tada ir problemų nebus”, – sakė D.Grigonis, savo kaltę pripažinęs iš dalies.

Klaipėdos apylinkės teismas bylą išnagrinėjo pagreitinto proceso tvarka.

Už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ir fizinio smurto pavartojimą niekur nedirbančiam, iki šiol neteistam D.Grigoniui skirti šeši mėnesiai viešųjų darbų. Jis įpareigotas neatlygintinai dirbti po 20 valandų per mėnesį visuomenės labui.

Nukentėjęs pareigūnas pateikė 5 tūkst. litų civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti, bet teismas jį sumažino dešimt kartų – iki 500 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.