Nesaugomi pašto laiškai praverčia sukčiams

Perpildytoje pašto dėžutėje susiradę įstaigos „Pramogų rojus” rekvizitus, nežinomi aferistai juos pagrobė ir pradėjo rinkti mokesčius už tariamas populiaraus kompiuterinio žaidimo varžybas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas ("Lietuvos rytas")

Mar 31, 2013, 7:47 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:14 AM

Ukmergės gatvėje registruotos viešosios įstaigos „Pramogų rojus” atstovė griebėsi už galvos, išvydusi skelbimą apie rengiamas tarptautines kompiuterinio žaidimo „Counter-Strike” varžybas.

Nors ši įstaiga jau metus nevykdo jokios veiklos, ji minima kaip turnyro Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės prizui laimėti rengėja. Kaip rašoma skelbime, šiame turnyre neva dalyvauja komandos iš Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos ir Rusijos.

„Pramogų rojaus” pavadinimu besidangstantys sukčiai nurodė, kad stojamasis mokestis – 3 tūkst. eurų (daugiau nei 10 tūkst. litų).

Prašys policijos pagalbos

Sužinojusi apie aferą „Pramogų rojaus” darbuotoja žadėjo kreiptis į policiją.

„Jei sukčiai, prisidengdami mūsų vardu, renka pinigus, nežinia, kokios gali būti pasekmės mūsų įstaigai. Juk iš mūsų bus reikalaujama juos grąžinti. Ir apskritai kas žino, kokios dar aferos rezgamos”, – piktinosi vilnietė.

Ukmergės gatvės 298B numeriu pažymėtame daugiabutyje vienu adresu registruota daugybė įmonių. Pašnekovė spėjo, kad sukčiai įstaigos duomenis aptiko peržiūrėję laiškus perpildytoje pašto dėžutėje.

Anksčiau „Pramogų rojus” rengė vaikų vasaros stovyklas, bet dabar įstaigos veikla apmirusi.

Peržiūrėję laiškus sukčiai išsirinko labiausiai tinkantį pavadinimą – „Pramogų rojus”.

Mokestis per didelis

Interneto puslapio apie elektroninį sportą šeimininkas Marius Šiupšinskas patvirtino, kad šis atvejis labai panašus į sukčiavimą.

Nors „Counter-Strike” žaidėjai moka stojamąjį mokestį, nurodyta 3 tūkst. eurų suma – per didelė. Paprastai šio žaidimo didelių tarptautinių turnyrų žaidėjai moka iki 100 eurų (345 litų) stojamąjį mokestį. Lietuvoje mokesčio suma paprastai neviršija 100 litų.

„Counter-Strike” – gerai žinomas kompiuterinis žaidimas. Jo tikslas – vienai komandai kovoti su kita šaunamaisiais ginklais, peiliais arba granatomis. Žaidžia dvi komandos: teroristai ir antiteroristai. Už kiekvieną nušautą kitos komandos žaidėją skiriamas taškas.

„Counter-Strike” turnyrai rengiami nuo pat žaidimo gyvavimo pradžios.

Bet žaidžiant šį žaidimą neretai pasitaiko apgavysčių, nes žaidėjai naudoja pagalbines kompiuterių programas, kurios palengvina žaidimą.

Laimikis – du telefonai

Kaip prisidengę įmonės „Varanta” vardu sukčiai vienoje telekomunikacijų bendrovėje įsigijo du brangius telefonus, pareigūnai dar aiškinasi.

Ši bendrovė registruota Veiverių gatvės 9B numeriu pažymėtame pastate. Tai – garažai Markučiuose. Jų adresu įkurtos jau 74 įmonės.

Manoma, kad sukčiai galėjo pasinaudoti „Varantos” rekvizitais, juos aptikę pašto dėžutėje prie garažų.

Kartais ji būna tokia pilna, jog atrodo, kad tuoj plyš.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.