Kaimynės žudikas prarado atmintį

59-erių klaipėdietis, vienu peilio dūriu į kaklą nužudęs gerokai jaunesnę moterį, pasiųstas kalėti 11 metų ir 6 mėnesius. Vyras tikino nieko neatsimenąs, nes jam buvo aptemęs protas.

A. Neimontas neneigė savo kaltės, tačiau tikino kaimynės nemušęs, nes ją gerbęs.<br>A. Pilaitienė
A. Neimontas neneigė savo kaltės, tačiau tikino kaimynės nemušęs, nes ją gerbęs.<br>A. Pilaitienė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 12, 2013, 8:01 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:28 AM

Tragedija viename Sulupės gatvės bendrabutyje Klaipėdoje įvyko pernai spalio 27-osios vakarą.

Algimantas Neimontas į savo kambarį iš koridoriaus įstūmė Ingą S., gyvenusią gretimame kambaryje.

Po penkių minučių moteris išėjo iš kambario susiėmusi kaklą, iš kurio tryško kraujas.

Ji tepajėgė nueiti iki bendrojo naudojimo virtuvės ir sukniubo ant kėdės. Atvykę medikai dar bandė ją gaivinti, bet sužeistoji greitosios pagalbos automobilyje mirė.

Teismo ekspertai nustatė, kad A. Neimontas iš pradžių moteriai smogė kelis kartus, o paskui čiupo peilį ir dūrė į kaklą.

Nemušė, nes gerbė?

Per pirmąjį posėdį Klaipėdos apygardos teisme A. Neimontas buvo karingai nusiteikęs – norėjo nušalinti prokurorą ir valstybės samdomą advokatą. Bet teismas jo prašymus atmetė. Vėliau vyras teisme elgėsi ramiai.

„Ji pati atėjo pakalbėti. Buvo išgėrusi, prašė paskolinti pinigų. Paėmė peilį ir sako: „Galiu tave nudurti, man vis vien nieko nebus, nes esu invalidė”, – pasakojo A. Neimontas, kuriam tuoj po žmogžudystės buvo nustatytas sunkus girtumas – beveik 3 promilės alkoholio.

Aukai buvo nustatytas vidutinis girtumas.

Esą moteris griebė už peilio, o vyras jį atėmęs.

„Man akyse aptemo – anksčiau buvau patyręs sunkią galvos traumą, matyt, ir dūriau, nieko neatsimenu, bet jos nemušiau, nes gerbiau”, – aiškino A. Neimontas.

Vyras tikino, kad kraujosruvų ant moters veido ir kūno galėjo atsirasti anksčiau. Tačiau ekspertai teigė, kad visi sužalojimai padaryti tuo pat metu.

A. Neimontas spėliojo, gal moteris galėjo susitrenkti galvą į skalbyklę, kai susiėmusi kaklą nugriuvo nuo kėdės virtuvėje.

Stebėjo per durų akutę

Iškviesti policininkai negalėjo patekti į A. Neimonto butą – teko išlaužti duris. A. Neimontas gulėjo lovoje kruvinomis rankomis ir tikino nieko nežinąs.

Teisme liudijusi kaimynė, gyvenanti priešais esančiame bute, įvykius stebėjo pro durų akutę ir daug ką girdėjo, nes bendrabučio sienos – plonos.

„Mačiau, kaip jis Ingą kvietė užeiti, bet ši nesutiko, tada jėga įstūmė į savo kambarį.

Girdėjau, kaip ji šaukė – ką darai, ar kvailas esi? O po kokių penkių minučių išbėgo į koridorių susiėmusi už kaklo – kraujas purškė.

Išėjau į koridorių, o ji man pasakė: „Neimontas papjovė”, – pasakojo kaimynė.

Kaimynė mano, kad viskas nutiko dėl pavydo. Tokia yra ir kitų namo gyventojų nuomonė.

A. Neimontas troško Ingos dėmesio, o ši mieliau laiką leisdavo su kitais. Ir lemtingąjį vakarą pas ją svečiuose buvo du bičiuliai.

Liudytojos teigimu, sulaikius A. Neimontą lengviau atsikvėpė visi namo gyventojai.

Inga esą ne kartą pavydaus vyro buvo sumušta.

Jis grasindavo ir kaimynams, buvo užpuolęs ir ją pačią, kai laukėsi kūdikio. „Kai dirbdavo, viskas būdavo gerai, o kai gerdavo – visi jo vengdavo”, – pasakojo kaimynai.

Vaikus augins aukos brolis

Mirusiosios brolis pasakojo, kad paskutinę gyvenimo dieną Inga su dviem savo vaikais – 11 metų dukra ir 13 metų sūnumi – buvo kanceliarinių prekių parduotuvėje, nupirko reikmenų mokyklai, o paskui juos nuvežė į laikinosios globos grupę.

Sesuo pasikeitė praradusi darbą. Vyras nepadėjo auginti vaikų, ji tapo invalide, vertėsi sunkiai, pradėjo išgėrinėti. Tačiau moteris kiek galėdama rūpinosi vaikais, trejus metus iki mirties slaugė iš lovos nepakylančią paralyžiuotą motiną.

Sesers vaikus ryžęsis globoti vyras pateikė neturtinės žalos ieškinius – 20 tūkst. litų sau ir po 50 tūkst. litų vaikams.

„Jau neprisimenu, kaip ten buvo, – gavęs paskutinį žodį kalbėjo A. Neimontas. – Mušti jos negalėjau. Gailiuosi, kad taip atsitiko. Noriu atsiprašyti vaikų. Jų gaila.”

Iki šiol neteistą, nedirbantį A. Neimontą už tyčinį nusikaltimą Klaipėdos apygardos teismas pasiuntė į pataisos namus 11 metų ir 6 mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.