Seksualiniam maniakui skirta už sankcijos vidurkį mažesnė bausmė

Du kartus už išžaginimą jau teistas 29 metų Telšių rajono gyventojas Vladimiras Ruseckis išvadų po pirmųjų teistumų nepadarė ir vėl už analogišką nusikaltimą atsidūrė už grotų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-04-16 18:27, atnaujinta 2018-03-08 04:57

Antradienį Šiaulių apygardos teismas kaltu dėl mažametės mergaitės išžaginimo pripažintam V. Ruseckiui skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Jo auka tapusiai mergaitei žagintojas teismo sprendimu turės atlyginti ir 10 tūkstančių litų neturtinę žalą.

Išgirdęs nuosprendį seksualinis maniakas galėjo lengviau atsidusti - už mažametės išžaginimą jam grėsė nuo penkerių iki penkiolikos metų nelaisvės.

Brutalus nusikaltimas Telšių rajone buvo įvykdytas pernai spalio 18-osios vakare.

V. Ruseckis užpuolė ir išžagino iš mokyklos į namus pamiškės keliu ėjusią trylikametę mergaitę.

Nukentėjusioji sakė, kad eidama keliu vis atsigręždavo pažiūrėti, ar jos kas neseka.

Lipdama į paskutinę įkalnę mergaitė pajuto, kaip kažkas iš nugaros jai ranka apkabino kaklą ir ėmė tempti į mišką.

Mažametė bandė priešintis: kabinosi rankomis už krūmų, įkando užpuolikui į pirštą. Paauglei pavyko ištrūkti, tačiau užpuolikas ją netrukus pasivijo ir nusitempęs į mišką liepė gultis ant žemės.

Pabūgusi užpuoliko mažametė jai pakluso. Mažametė sakė, kad ją žagindamas prievartautojas dar spjaudė ir į veidą.

Išžagintą paauglę prievartautojas paleido, tačiau pagrasino apie šį įvykį niekam neprasitarti, nes tada, pasak jo, iš mergaitės visi šaipysis.

Parbėgusi namo paauglė mobiliojo ryšio telefonu iškart paskambino motinai, o moteris apie nusikaltimą pranešė policijai.

Įvykį tirti ėmę pareigūnai įtariamąjį sučiupo beeinantį tuo pačiu keliu. Pasprukti pamėginusį V. Ruseckį policininkai sučiupo tik iššovę įspėjamąjį šūvį į orą.

Už grotų atsidūręs V. Ruseckis prisipažino išžaginęs mergaitę, kuriai, jo manymu, galėjo būti 15 metų. Iškrypėlis paaiškino, kad išvydęs mergaitę susijaudino ir panoro su ja lytiškai pasantykiauti.

Už mažametės išžaginimą baudžiama laisvės atėmimu nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad nusikaltimas įrodytas, o V. Ruseckio atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Pažymėjęs, kad nusikaltimo metu nukentėjusiajai nebuvo padaryta sunkesnių fizinių sužalojimų, ar žymesnių psichikos sveikatos pakitimų, bei vadovaudamasis bendraisiais teisingumo, protingumo ir proporcingumo principais teismas nusprendė mažametės žagintojui skirti devynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Žemesnę nei sankcijos vidurkis bausmę trylikametės žagintojui paskyręs teismas konstatavo, kad bausmės paskirtis yra ne tik nubausti žmogų už padarytas nusikalstamas veikas, bet ir paveikti jį, kad ateityje laikytųsi įstatymų.

Ar tokia teismo nuostata jau trečią kartą už išžaginimą nuteistą V. Ruseckį paskatins ateityje laikysis įstatymų, parodys laikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.