Įsiutęs kupiškėnas daužė ir žmones, ir automobilius

Sekmadienio vakare Kupiškyje siautėjo gerai policijai žinomas 25 metų vyras. Jis sužalojo du žmones, apgadino automobilį, o pareigūnams jį sulaikant – aktyviai priešinosi. Neatmetama galimybė, kad L. K. buvo apsvaigęs nuo kvaišalų, nes ligoninėje jam nustatytas tik lengvas girtumo laipsnis.

Du žmones sužalojusį ir automobilį apdaužiusį kupiškėną galiausiai sutramdė policininkai.<br>V. Ščiavinsko asociatyvinė nuotrauka
Du žmones sužalojusį ir automobilį apdaužiusį kupiškėną galiausiai sutramdė policininkai.<br>V. Ščiavinsko asociatyvinė nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 22, 2013, 12:44 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:18 PM

Pirmasis, apie 22 val. 15 min., nuo chuligano nukentėjo 21 metų Kupiškio rajono gyventojas A. B. Vilniaus gatvėje prie giminaičio namo stovėjęs jaunuolis pastebėjo, kad L. K. stumdo šalia gatvės stovėjusį šiukšlių konteinerį. Vaikinui pabandžius jį sudrausminti, kupiškėnas nejuokais įsiuto.

Jis apstumdė A. B., sulaužė jo mobiliojo ryšio telefoną, o kai jaunuolis bandė nuo jo pasislėpti namo laiptinėje, metė šaligatvio plytelę. Ši išdaužė laiptinės durų stiklą, pataikė A. B. į galvą ir ją prakirto.

Tuomet L. K. ėmė daužyti namo kieme stovėjusį minėto jaunuolio giminaičiui priklausantį automobilį „Audi 80“ – užšokęs ant jo ir vaikščiodamas sulankstė variklio dangtį, stogą, išdaužė priekinį stiklą.

Paplūdęs krauju A. B. buvo išvežtas į ligoninę, o atvykę policijos pareigūnai chuligano neberado. Tačiau netrukus policija buvo iškviesta į Krantinės gatvę, kur toliau siautėjo L. K.

Šįkart kartu su taip pat Kupiškyje gyvenančiu V. S. (vėliau šiam nustatytas 2 prom. girtumas), chuliganas užpuolė ir sumušė pro šalį ėjusį 30-metį A. R. (girtumas – 2,38 prom.).

Atvykus policijos pareigūnams, L. K. nesiliovė siautėti: neklausė teisėtų jų reikalavimų, aktyviai priešinosi ir juos plūdo. Tačiau vis tiek buvo sutramdytas.

Kadangi alkoholio matuokliu pasitikrinti girtumą jis atsisakė, buvo nuvežtas į Kupiškio ligoninę. Ten L. K. nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Neatmetama galimybė, kad mieste siautėjęs kupiškėnas galėjo būti apsvaigęs nuo kitokių kvaišalų, todėl jam bus atlikti specialūs tyrimai. Kol kas jis dviems paroms uždarytas į areštinę.

L. K. puikiai žinomas policijai. Nors neteistas, jis net 13-ka kartų baustas administracine tvarka – už smulkų chuliganizmą, pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą, girto pasirodymą viešoje vietoje, smulkią vagystę bei įvairius kelių eismo taisyklių pažeidimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.