Pensininkų išgertuvės baigėsi kirvio smūgiais

Prieš kelias dienas biržietis Stanislovas Galvanauskas teisme išklausė

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2013-04-23 12:02, atnaujinta 2018-03-07 21:07

78-erių S. Galvanauskas nuteistas už tai, kad savo 66-erių sugėrovui Linui K. į galvą bei kitas kūno vietas smogė ne mažiau, kaip keturiolika kartų kirviu ir metaliniu semtuvėliu. Po tokių šeimininko veiksmų svečias mirė.

Paaiškėjo, kad S. Galvanauskui nepatiko Lino K. sprendimas eiti namo ir su savimi pasiimti likusį alkoholį. Išgirdęs, kad dvi dienas besisvečiuojantis vyras susiruošė į namus, girtas šeimininkas subjuro. Jis liepė svečiui likti ir čia pat gerti ant stalo likusį alų.

Pragaištingas, dvi paras trukęs pensininkų vakarėlis vyko praėjusių metų sausį. Biržietis S. Galvanauskas savo pažįstamą Liną K. susitiko parduotuvėje pirkdamas degtinę. Šis pasisiūlė ateiti į svečius.

Svečias pasirodė esąs pinigingas. Buvo neseniai pardavęs žemę ir dar gavęs pensiją.

Išgertuvių metu jis šeimininko žmonai Bronei Galvanauskienei kelis kartus davė pinigų ir prašė nupirkti gėrimų bei maisto.

Moteris parduotuvėje pardavėjas stebino tuo, kad vieną kartą išsitraukė 50, kitą kartą 100 litų banknotus. Paprastai tokių pinigų ji neturėdavo. Pirmą dieną ji nupirko 6 litrus stipraus alaus ir maisto. Kitą dieną vėl pirko alaus

Teisme kaltinamasis kaltu neprisipažino. Jis tvirtino buvęs girtas ir nieko neprisimenąs. Tačiau ikiteisminio tyrimo metu pensininkas buvo kur kas tiksliau nupasakojęs žmogžudystės aplinkybes.

Teisme liudijusi B. Galvanauskienė tvirtino nemačiusi, kaip vyras nužudė sugėrovą. Ji pasakojo, kad į kambarį, kuriame vyrai gėrė, užsukdavusi trumpam. Tik tam, kad pati išgertų kokią stiklinę alaus.

S. Galvanauskas su draugu gėrė dvi dienas. Antrąją dieną moteris atėjo į kambarį ir pamatė ant grindų gulintį kruviną svečią. Taip pat pastebėjo į krosnį atremtą kruviną kirvį. Šeimininkė kirvį nuplovė.

Pensininkų pora suprato, kad Linas K. yra nebegyvas. Atėjusiai į svečius kaimynei jie paaiškino, kad jų svečias pasigėrė, todėl dabar taip ir guli. Rytą išsiblaivys ir atsikels.

Sutuoktiniai tą patį vakarą bandė ištempti iš namų lavoną. Tačiau nepajėgė. Todėl nuėjo miegoti. Rytą prabudę negyvą svečią rado toje pačioje vietoje, kur ir buvo palikę. Todėl apie įvykį buvo pranešta policijai.

Panevėžio apygardos teismas S. Galvanauskui skyrė ne tik laisvės atėmimo bausmę. Jis nužudytojo artimiesiems turės atlyginti 1597 litus turtinės ir 10 tūkstančių neturtinės žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.