Prie Prancūzijos ambasados padėta kolba tebuvo žaidimo dalis (atnaujinta)

Antradienio rytą Prancūzijos ambasadą Vilniuje saugantiems pareigūnams įtarimų sukėlė parkelyje padėta kolba su keistu turiniu. Specialiosios tarnybos į parkelį atvyko 9 val. 30 min. Pareigūnai pastebėjo, kad po suoliuku guli kolba.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 23, 2013, 1:28 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:52 PM

Anot liudininkų, daiktą su rašteliu parkelyje po suoliuku paliko pusamžis vyras. Prie ambasados atvyko ir ugniagesiai bei Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Išminuotojai įtartiną daiktą išsivežė. Paaiškėjo, kad kolboje jokių pavojingų medžiagų nebuvo. Tai tebuvo orientacinio žaidimo dalis.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovo Pauliaus Radvilavičiaus, pranešimas apie įtartiną radinį po suoliuku šalia Švarco gatvėje esančio Prancūzijos ambasados pastato gautas antradienį 9.33 val.

"Kreipėsi Prancūzijos ambasados atstovas ir pranešė, kad apie 8.20 val. prie ambasados esančio suoliuko priėjo vyras, parašė raštelį, įdėjo raštelį į neaiškią kolbą ir padėjo po suoliuku. Dar pasirodė įtartina, kad vyras įtartinai ilgai po suoliuku lyg kažko ieškojo. Atvyko pareigūnai, nustatė, kad kolba yra su skysčiu, kolba apvyniota juoda lipnia juostele ir nematyti to raštelio, nes sudrėkęs įdėtas viršutinėje kolbos dalyje", - Eltai sakė Vilniaus policijos atstovas.

Įtartiną radinį tolesniam tyrimui išsivežė specialiųjų operacijų rinktinės "Aras" išminuotojai.

"Policija darbą baigė 12.05 val. Paaiškėjo, kad ten jokio pavojaus aplinkiniams negalėjo būti, paaiškėjo, kad čia yra orientacinis žaidimas - gebėjimas surasti paslėptus orientyrus", - kalbėjo P. Radvilavičius.

Policija pradėjo tyrimą.

Prie ambasados - sprogimas

Tuo tarpu antradienį Libijos sostinėje Tripolyje prie Prancūzijos ambasados buvo detonuota bomba automobilyje, sužeisti du sargybiniai.

Netoli ambasados pastato gyvenantys žmonės teigė ankstų rytą girdėję du sprogimus.

„Mes manome, kad sprogo automobilyje paslėpta bomba, - „Reuters“ sakė Prancūzijos ambasados pareigūnas. - Padaryta didelė žala, sužeisti du apsaugininkai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.