Antstolę įžeidinėję N. Venckienės šalininkai sės į teisiamųjų suolą

Kauno apygardos prokuratūra baigia ikiteisminį tyrimą dėl antstolės Sonatos Vaicekauskienės įžeidinėjimo ir trukdymo jai dirbti. „K...a“, - tokiais žodžiais pernai gegužės 17-osios rytą į Kedžių namus vykdyti teismo sprendimą atėjusią antstolę pasitiko Neringos Venckienės ir jos dviejų žmonių nužudymu įtariamo brolio Drąsiaus Kedžio šalininkai.

M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Apr 25, 2013, 7:50 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:36 PM

Iš viso byloje yra pareikšti įtarimai 35 Klonio gatvėje buvusiems asmenims, tačiau, pasak Kauno apygardos prokuratūros atstovės Vaidos Kibirkštytės, į teisiamųjų suolą sės tik apie 20 įžūliausiai besielgusių N. Venckienės šalininkų, kitiems įtarimus ruošiamasi panaikinti.

Įtariamieji kaltais neprisipažįsta. Jie aiškina, kad netrukdė antstolei vykdyti teismo sprendimo, esą tik taikiai stovėjo, o S. Vaicekauskienei paprašius ją praleisti prie durų, iškart atlaisvino kelią.

Vaizdo medžiagoje užfiksuoti vaizdai rodo priešingai. Ir antstolei, ir kartu su ja buvusiems policijos pareigūnams daugiau nei 20 kartų teko žmonėms kartoti, kad šie pasitrauktų nuo durų ir atlaisvintų kelią, tačiau į jų prašymus būdavo atsakoma tik riksmais, keiksmais ir net smūgiais teismo sprendimo vykdytojams.

„Nešaukit, prašau pasitraukti. Ša, nešaukit“, - tokie S. Vaicekauskienės žodžiai užfiksuoti vaizdo juostoje.

„Jūs mane spaudžiate, suprantate, jūs mane spaudžiate. Va šita moteris už manęs. Man skauda“, - kalbėjo besipriešinančios minios tampoma antstolė.

„Nesitrauksim, mes vykdom teisingumą“, - S. Vaicekauskienei atšovė viena moteris.

Tarp įtariamųjų šioje byloje yra ir ne vienas Garliavos aktyvistas, kurių veidus galima išvysti beveik visuose „violetiniuose“ piketuose: Evelina Paltanavičiūtė-Matijošaitienė, Juozas Valiušaitis, Gediminas Aidukas, Darius Kaminickas, Tautrimas Januševičius, Giedrius Okunis, Matas Morkevičius, Aušrinė Balčiūnė, Raimundas Čiegis, Violeta Milevičienė, Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė, kurios atžvilgiu dėl poveikio Laimutės Stankūnaitės dukrai yra atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas, ir kiti.

Iš viso gegužės 17-osios rytą Kedžių kieme buvo sulaikyta apie 50 žmonių, tarp jų ir N. Venckienės mama Laimutė Kedienė bei šios sesuo Audronė Skučienė.

Keliems asmenims po policijos areštinės prireikė medikų pagalbos. E. Paltanavičiūtė-Matijošaitienė į greitąją pagalbą kreipėsi dėl patirto nervinio streso, L. Kedienė – dėl dešinio peties skausmo ir susinervinimo, Kęstutis Dūdėnas – dėl nugaros skausmo, Daiva Purga – dėl padidėjusio kraujospūdžio. J. Valušaitis skundėsi silpnumu, o G. Aidukas dėl patirto streso niekaip negalėjo nustoti verkti.

K. Dūdėnas ir E. Paltanavičiūtė-Matijošaitienė dėl esą neteisėtai prieš juos panaudotų policijos veiksmų prašė pastarųjų atžvilgiu pradėti ikiteisminius tyrimus, tačiau jų prašymai buvo atmesti.

Nepavyko pareigūnams bylos iškelti ir Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacijos gegužės 17-osios grupe pasivadinusiems septyniems veikėjams, kurių keturi - A. Balčiūnė, Dalija Bulotienė, V. Milevičienė ir E. Paltanavičiūtė-Matijošaitienė – yra įtariamieji antstolės įžeidimo ir trukdymo jai dirbti byloje.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Ričardas Gailevičius šią bylą teismui planuoja perduoti iki gegužės 17-osios.

Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.