Buvę „Vilniaus vandenų“ vadovai vėl sėdo į teisiamųjų suolą

Už kyšininkavimą nuteisti buvę „Vilniaus vandenų“ vadovai Darius Norkus ir Nerijus Laurinaits trečiadienį turėjo dar kartą stoti prieš teismą, tačiau į posėdį neatvykus kaltinamajam D. Norkui ir jo gynėjai, bylos nagrinėjimas nukeltas.

Buvę „Vilniaus vandenų“ vadovai ir vėl sėdo į teisiamųjų suolą. Į posėdį neatvyko vienas buvusių vadovų D. Norkus.<br>V. Valentinavičius
Buvę „Vilniaus vandenų“ vadovai ir vėl sėdo į teisiamųjų suolą. Į posėdį neatvyko vienas buvusių vadovų D. Norkus.<br>V. Valentinavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

2013-04-25 10:10, atnaujinta 2018-03-07 18:35

Posėdyje nepasirodžiusi D. Norkaus advokatė teismui elektroniniu laišku pranešė, kad kaltinamasis su ja nėra pasirašęs sutarties. Teismas bylos nagrinėjimą tęs birželį, taip pat išspręsdamas, ar D. Norkui skirti valstybės gynėją.

Jau kartą teisti buvę „Vilniaus vandenų“ vadovai D. Norkus ir N. Laurinaitis šį kartą į teisiamųjų suolą sėdo dėl naujų nusikalstamos veikos epizodų vykdant viešuosius pirkimus „Vilniaus vandenyse“.

Kartu su jais teisiami ir esami „Vilniaus vandenų“ darbuotojai – gamybos padalinio vadovas Vytautas Kisielius ir plėtros direktorius Linas Didrikas.

Asmenys įtariami reikalavę kyšio iš viešojo pirkimo metu pasirinktos bendrovės direktoriaus už sutarties su bendrove „Vilniaus vandenys“ pasirašymą.

Vilniaus apygardos teismui perduota byla dėl devynių galimai nusikalstamos veiklos epizodų. Buvęs „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius D. Norkus kaltinamas kyšio reikalavimu iš kitos bendrovės direktoriaus už tai, kad minėtai bendrovei būtų grąžinti uždelsti „Vilniaus vandenų“ šimtatūkstantiniai įsiskolinimai už suteiktas paslaugas.

Teisti už kyšininkavimą

Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusiais metais kitoje byloje buvusius vadovus D. Norkų ir N. Laurinaitį dėl kyšininkavimo nuteisė lygtinai. Teismas jiems skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Įsiteisėjusiu teismo sprendimu nuteistiesiems skirta ir po 20 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio (2,6 tūkst. litų) bauda, kurią jie turės sumokėti į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą. D. Norkus ir N. Laurinaitis nuteisti už tai, kad veikdami bendrininkų grupėje 2010 metų vasarį kavinėje iš bendrovės „Komsetas“ komercijos direktoriaus reikalavo 16 tūkst. litų kyšio už tai, kad „Vilniaus vandenys“ pasirašytų su šia bendrove serverinės virtualizavimo paslaugų sutartį.

Kitiems pavyko išbristi sausiems Kitų „Vilniaus vandenų“ byloje minėtų asmenų – Tomo Biknevičiaus, Modesto Petkevičiaus ir Gintaro Romo Šidlausko, kaltintų papirkimu ir kyšininkavimu, byla taip ir nepasiekė teismo, nors šiems asmenims visą tyrimo laikotarpį – trejus metus – buvo pritaikytos kardomosios priemonės, suvaržyta jų laisvė, bet prokurorams nepakako laiko surašyti kaltinamąjį aktą.

Buvęs „Vilniaus vandenų“ darbuotojas T. Biknevičius buvo įtariamas kyšio reikalavimu ir paėmimu, o M. Petkevičius ir G. R. Šidlauskas - įmonės darbuotojų papirkimu.

Prokuroras G. Tarasevičius atkreipė dėmesį į tai, kad ikiteisminis tyrimas nutrauktas konstatavus, jog „per ikiteisminį tyrimą nustatytos faktinės aplinkybės leidžia manyti, kad T. Biknevičius, M. Petkevičius ir G. R. Šidlauskas galėjo padaryti nusikalstamų veikų, kuriomis jie buvo įtarti, tačiau šių duomenų nepakanka kaltinamajam aktui surašyti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.