Neįgalus kaišiadorietis tikina, kad jį mušė pareigūnai

G. Kalkauskas buvo išleistas į areštinės po dviejų parų.

Aiškinamąsi, ar policijos pareigūnai iš tikrųjų mušė Kaišiadorių rajone gyvenantį neįgalų vyriškį.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Aiškinamąsi, ar policijos pareigūnai iš tikrųjų mušė Kaišiadorių rajone gyvenantį neįgalų vyriškį.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Apr 25, 2013, 7:56 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:36 PM

Trečiadienį B. Kalkauskas Kaišiadorių rajono policijos komisariate užregistravo savo pareiškimą, kuriame tvirtina patyręs smurtą. Šiandien jis planuoja vykti pas teismo medicinos ekspertus.

Antradienį vakare policininkus vyko į Kiemelių kaimą gęsinti šeimyninio konflikto, kilusio tarp G. Kalkausko ir jo žmonos Jurgos Kalkauskienės. Pastaroji iškvietė policininkus, skųsdamąsi savo sutuoktinio elgesiu.

„Tą vakarą sūnus ruošėsi išeiti iš savo namų ir apsigyventi pas mane, už dviejų kilometrų nuo Kiemelių esančiame Vladikiškių kaime. Atvykau jo išsivežti savo mašina.

Prieš man atvažiuojant, Jurga jau buvo iškvietusi policiją. Atvyko du maždaug 30 metų pareigūnai.

Kai pareigūnai pasirodė, aš jiems pasakiau, jog norime pasiimti Gintauto dokumentus.

Tada iškart sulaukiau smūgių - vienas pareigūnas man spyrė į koją, kitas trenkė kumščiu per sprandą. Parkritęs ant žemės, sulaukiau dar dviejų smūgių į kojas“, - portalui lrytas.lt pasakojo B. Kalkauskas.

Anot B. Kalkausko, jo sūnus sulaukė dar daugiau, apie 10 smūgių, pareigūnai esą jį taip pat spardė gulintį, o paskui išsivežė.

G. Kalkauskas buvo išleistas į areštinės po dviejų parų.

B. Kalkauskas dėl pareigūnų veiksmų parašė pareiškimą, o jo sūnus aiškino pretenzijų policininkams neturįs ir atsisakė bendrauti su žurnalistais.

Laikinai Kaišiadorių rajono policijos komisariato viršininkės pareigas einanti Ramunė Žalnieriūnienė tvirtino, jog pareigūnai atvažiavo į G. Kalkausko namus, sulaukę jo žmonos iškvietimo. Moteris skundėsi, jog vyras ją muša, tąso už plaukų.

G. Kalkauskas ir jo tėvas priešinosi pareigūnams.

Policininkai teigė nesmurtavę prieš tėvą ir sūnų Kalkauskus. Pastarieji jiems priešinosi.

Mačiusieji G. Kalkauską pareigūnai tvirtino, jog ant jo kūno nėra jokių mušimo žymių.

Dėl smurto artimoje aplinkoje G.Kalkauskui iškelta baudžiamoji bylą, jis ir jo tėvas tikriausiai bus nubausti ir už pasipriešinimą policijai.

Taip pat tiriama, ar pareigūnai nesumušė Kalkauskų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.