Už reketą teisiamas vyras į teismą atėjo su buteliu degtinės

Už reketą teisiamas vilnietis Vadimas Čarneckis trečiadienį vos pataikė pro Vilniaus apygardos teismo duris, o iš kišenės kyšojo butelis degtinės.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas”)

Apr 25, 2013, 7:51 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:47 PM

Svirduliuojantį V. Čarneckį teisme išvydę prokuroras ir advokatai iš karto suprato, kad bylą dėl turto prievartavimo teks atidėti. Vilniaus apygardos teismui jos nepavyksta atversti nuo praėjusių metų birželio.

Išgirdusi, kad vienas kaltinamųjų gali būti neblaivus, teisėja Virginija Švedienė net nesvarstė galimybės nagrinėti bylą ir iš karto pasiūlė kviesti policiją.

V. Čarneckis tam neprieštaravo, nors teigė, kad yra blaivus. Iš kaltinamojo kelnių kišenės kyšojo plokščias degtinės butelis.

Į teismą atvykę pareigūnai kaltinamajam nustatė vidutinį girtumą – 2,09 promilės. „Bet juk čia ne už vairavimą?” – suabejojo teisiamasis, kai pareigūnai jam liepė pasirašyti patikros žurnale.

Už pasirodymą teisme neblaiviam ir trukdymą nagrinėti bylą teisėja vilniečiui skyrė 20 parų arešto.

V. Čarneckis to nesitikėjo. Teismo salėje pamatęs policininkus vyras telefonu kažką tikino: „Manęs nepasodins.”

Tokia V. Čarneckio būsena kėlė šypseną kartu teisiamiems buvusiam Seimo nario Arūno Valinsko rinkimų štabo darbuotojui Dainiui Stelmokui, Aleksandrui Dževeckiui ir Andriui Voronovskiui.

Jie kaltinami prievartavę turtą iš vieno profesoriaus šeimos: jo žmonos, motinos ir sūnaus.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamieji profesoriaus sūnų privertė pasirašyti 90 tūkst. litų skolos vekselius – grasindami susidorojimu organizuotos grupės nariai atėmė apie 20 tūkst. litų. Veikdami įžūliai jie bandė dar 70 tūkst. litų išsireikalauti per antstolius.

Kaltinamieji pasinaudojo profesoriaus sūnaus silpnybe: 2010-aisiais jis pradėjo vartoti narkotikus.

Apsvaigusį nuo kvaišalų vaikiną gauja privertė pasirašyti skolos vekselius, sumušė.

Netrukus kompanija pareikalavo sumokėti vekseliuose nurodytas pinigų sumas – išsigandęs vaikinas ir jo šeima pakluso prievartautojams ir sumokėjo apie 20 tūkstančių litų. Grupuotė nenurimo ir toliau reikalavo pinigų. Tuomet nukentėjusieji kreipėsi į teisėsaugą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.