M. Golovatovo advokatas - teisėsaugos pareigūnų akiratyje

Už bendradarbiavimą su kontrabandininkų grupuote išteisintas Vilniaus advokatas vėl gali sėsti į teisiamųjų suolą. Prokurorus sudomino, kaip jis susikrovė turtus.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas”)

Apr 27, 2013, 11:44 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:44 PM

Vilniaus miesto 3-iosios advokatų kontoros seniūnas 49 metų Juzefas Kozubovskis vėl atsidūrė teisėsaugos pareigūnų akiratyje.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) ir prokuratūros pareigūnai ėmė aiškintis, kaip pralobo turtingiausiu Lietuvos advokatu laikomas teisininkas.

Šią savaitę J. Kozubovskiui pareikšti įtarimai dėl galimo neteisėto vertimosi komercine, finansine ar profesine veikla bei galimo neteisėto praturtėjimo.

Prieš porą metų viešai buvo skelbiama, kad J. Kozubovskio turimo turto vertė siekia per 30 milijonų litų.

Tai paaiškėjo, kai FNTT, Muitinės ir kitų tarnybų pareigūnai ėmė tikrinti asmenis, įtartinais būdais įgijusius daug kilnojamojo ar nekilnojamojo turto.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pareigūnai J. Kozubovskio pajamomis pradėjo domėtis dar 2010 metų rudenį, bet advokatas ilgai vengė atvykti į Mokesčių inspekciją ir pateikti prašomus dokumentus.

Prieš keletą metų J. Kozubovskis buvo teisiamas su Viliaus Karaliaus vadovaujamos kontrabandininkų grupuotės nariais.

Buvo įtariama, kad teisininkas galėjo padėti kontrabandininkams savo patarimais. 2005 metais Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad J. Kozubovskio veiksmus būtų galima vertinti kaip advokato etikos pažeidimus, bet nusikaltimo neįžvelgė.

Gina M. Golovatovą

* Šiuo metu J. Kozubovskis yra Sausio 13-osios byloje įtariamo buvusio KGB būrio „Alfa” vado Michailo Golovatovo advokatas.

* Praėjusią savaitę M. Golovatovas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Per savo advokatą jis pareiškė, kad Sausio 13-osios byloje nesutinka būti teisiamas už akių.

* Karininkas pageidavo, kad teismo posėdžiuose dalyvautų jo atstovai. Kitą dieną į prokuratūrą kreipėsi J. Kozubovskis ir paprašė susipažinti su bylos medžiaga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.