Kedžių ir A. Skučienės byla beviltiškai įstrigo

Alytaus rajono apylinkės teismui pirmadienį jau penktą kartą nepavyko atversti trukdymu antstolei atlikti savo pareigas kaltinamų Vytauto Andriaus ir Laimutės Kedžių bei šios sesers Audronės Skučienės baudžiamosios bylos.

Kedžiai ir A. Skučienė teisiami dėl pernai metų kovo 23-iosios įvykių, kai antstolė pirmą kartą bandė įvykdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Kedžiai ir A. Skučienė teisiami dėl pernai metų kovo 23-iosios įvykių, kai antstolė pirmą kartą bandė įvykdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Apr 29, 2013, 1:40 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:38 PM

Ne vieną mėnesį vilkinę ikiteisminį tyrimą, tą pačią taktiką kaltinamieji pasirinko ir teisme. Prieš teismo posėdžius jie atsiunčia raštus, kad atvykti į teismo posėdį negali, nes serga.

Šįkart antrą kartą iš eilės pranešimą apie ligą atsiuntė V. A. Kedys.

Bylą nagrinėjanti Alytaus rajono apylinkės teismo teisėja Asta Jakučiūnienė atversti Kedžių ir A. Skučienės bylą bando nuo šių metų sausio 9 d., tačiau tada susirgo A. Skučienė. Posėdį teko atidėti.

Dėl teisiamųjų advokatų užimtumo neįvyko ir sausio 17 d. numatytas posėdis, o 29 d. susirgo pati teisėja.

Šiai pasveikus, kitas bylas posėdis buvo numatytas kovo 27 d., tačiau tada apie savo ligą pranešė V. A. Kedys.

Šeštą kartą atversti bylą teismas bandys gegužės pabaigoje. Kedžiai ir A. Skučienė teisiami dėl pernai metų kovo 23-iosios įvykių, kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą Neringos Venckienės globotinę grąžinti jos mamai L. Stankūnaitei.

Tada Kedžiai ir A. Skučienė neleido paimti mergaitės.

Kai nuo močiutės vaiką atitraukti pabandė L. Stankūnaitę saugantys Kriminalinės policijos biuro darbuotojai, užvirė grumtynės. Ant mergaitės suvirto abu Kedžiai ir Garliavos kirpėja, vaikas buvo tampomas į visas puses.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoja teismo sprendimo vykdymą sustabdė.

Kedžiams buvo pareikšti įtarimai dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, o A. Skučienei – dar ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnui.

Per veidą nuo A. Skučienės gavęs pareigūnas teisme iš jos reikalauja 10 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Ar ši suma jam bus priteista, paaiškės bylą išnagrinėjus.

A. Skučienė šioje byloje jau yra sumokėjusi 5,2 tūkst. litų baudų už ikiteisminio tyrimo vilkinimą. N. Venckienės ir jos dviguba žmogžudyste įtariamo brolio teta visais įmanomais būdais bandė išvengti apklausos Panevėžio apygardos prokuratūroje.

Pirmą kartą iškviesta į apklausą ji paprašė jai leisti atvykti kitą dieną kartu su seserimi ir jos vyru, tačiau sutartu laiku prokurorams atsiuntė raštą, kad jai buvo atlikta kojų venų operacija, todėl atvykti negali.

Rezultatų nedavė ir vėlesni bandymai prisikviesti Garliavos kirpėją į apklausas, jos apklausti nepavyko nei jos pačios namuose, nei Kauno policijoje.

Kai iki tyrimo pabaigos buvo likę visai nedaug, Kedžiai ir A. Skučienė pareiškė nušalinimą Panevėžio apygardos prokurorams ir abiems miesto teismams, tačiau daugiau vilkinti ikiteisminio tyrimo jiems nepavyko.

Kol nusišalino abu teismai, Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė bylą su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.