Narkomanų orgijų atomazga – teisme

Ne kartą teistas 33 metų vilnietis Jaroslavas Ivaška savo sugyventinės per langą neišstūmė.

J. Ivaška teisme išgirdo gerą žinią – jam nereikės kalėti už nužudymą.<br>J. Stacevičius
J. Ivaška teisme išgirdo gerą žinią – jam nereikės kalėti už nužudymą.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Apr 29, 2013, 3:55 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:24 PM

Tokią išvadą padaręs Vilniaus apygardos teismas (VAT) išteisino vilnietį dėl savo draugės nužudymo. J. Ivaška pusę metų už grotų praleis tik už narkotikų laikymą.

2011 metų spalio 31-osios vakarą J. Ivaškos motinai priklausančiame bute netrūko nei alkoholio nei narkotikų.

Apsvaigusios kompanijos linksmybės baigėsi tragedija. 30-metė J. Ivaškos draugė Julija Čimelienė iškrito per 7-ojo aukšto langą ir užsimušė. Prokurorai dėl šios nelaimės kaltino J. Ivašką. Esą jis užsimojo moteriai suduoti ranka, o ji, gindamasi nuo smūgio, rankomis užsidengė veidą. Tuomet praradusi pusiausvyrą, J. Čimelienė iškrito per atvirą langą.

J. Ivašką ir kitus pobūvio dalyvius apklausęs teismas nusprendė, jog J. Čimelienė per langą iškrito ne dėl sugyventinio veiksmų, o dėl savo būsenos. Ekspertai nustatė, jog mažametę dukterį auginanti moteris buvo apsvaigusi nuo metamfetamino, dviejų rūšių vaistų, be to, jos organizme rasta 2,8 promilės alkoholio.

Teismas padarė išvadą, jog suvartojusi tiek kvaišalų ji negalėjo koordinuoti savo judesių, sunkiai orientavosi aplinkoje. Teisiama, jog šių medžiagų derinys galėjo sukelti net haliucinacijas.

Vakarėlyje dalyvavę vilniečiai teisme pasakojo, jog suvaldyti apsvaigusią moterį tą vakarą buvo nelengva. Ji pusnuogė per balkoną bandė ropšis į kitą kambarį, vėliau įkando vienam sugėrovui.

J. Ivaška vienu metu ją buvo nuvedęs į kitą kambarį miegoti, tačiau ji vėl grįžo linksmintis. J. Ivaška teisme tvirtino, net nepastebėjęs, kad draugė iškrito per langą. Jis nuėjo miegoti, o pabudo tik policijai pradėjus belstis į duris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.