Anonimas išvijo panevėžiečius iš Mokesčių inspekcijos

Antradienio popietę anonimas pagrasino, kad bus susprogdintas Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pastatas Durpyno gatvėje. Iš pastato buvo evakuota apie 200 darbuotojų ir maždaug 300 klientų. Tarp pastarųjų – daug pajamų ir turto deklaruoti, įsigyti verslo liudijimų atėjusių žmonių.

Prie Panevėžio AVMI pastato suvažiavo specialiosios tarnybos.<br>R. Stundžienė
Prie Panevėžio AVMI pastato suvažiavo specialiosios tarnybos.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 30, 2013, 6:57 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:44 AM

Pagyvenęs vyriškis į Panevėžio apskrities VMI paskambino apie 14 val. 50 min. Sekretorei jis pareiškė, kad pastate yra padėtas sprogmuo. Panevėžio AVMI darbuotojai nedelsiant apie tai informavo teisėsaugos institucijas.

Į Durpyno gatvę atskubėjo visos specialiosios tarnybos, iš pastato buvo evakuoti visi darbuotojai (apie 200) bei antradienį čia susirinkusios minios klientų. Manoma, kad jų buvo apie 300. Aptvėrus pastatą ir nutraukus eismą Durpyno gatve, laukiama iš Vilniaus atvažiuojančių antiteroristinės rinktinės „Aras“ išminuotojų.

„Skambinęs asmuo pirmiausia padarė didžiulę žalą mokesčių mokėtojams, kurie atvyko į inspekciją deklaruoti pajamų ir turto, įsigyti verslo liudijimų. Paskutinėmis deklaravimo dienomis mes dirbame ilgiau, suteikdami žmonėms galimybę laiku įvykdyti mokestines prievoles, tad šis pranešimas apie neva padėtą sprogmenį labiausiai sutrikdė mokesčių mokėtojus“, – pažymi Panevėžio AVMI viršininkas Aldas Skvarnavičius. – Siūlome mokėtojams naudotis VMI Elektroninio deklaravimo sistema ir pajamas bei turtą deklaruoti internetu, o norintys įsigyti verslo liudijimus tai gali padaryti prisijungus prie Mano VMI paskyros VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.